LNBM 2018/19 – Faza 1: Avancronica ultimei etape

Ultima etapă din prima fază a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19 se dispută pe 12-13 ianuarie anul curent. Runda programează câte patru meciuri în Grupa valorică A și C, respectiv unul în Grupa valorică B.

Un meci din GVC s-a disputat în devans, iar celălalt meci al GVB din ultima etapă nu se va mai disputa în condițiile în care Cuza Sport Brăila a anunțat că se retrage din campionat, transmițând o adresă către Federația Română de Baschet, organizatorul competiției.

Foto: Adrian Bugariu / BC CSU Sibiu (Facebook)

Șapte partide din ultima etapă se dispută sâmbătă (12.01), iar ultimele două confruntări au fost programate, din rațiuni de televizare, pe duminică (13.01). De altfel, toate jocurile din GVA sunt transmise, trei la TV, iar unul online. Programul complet al rundei poate fi consultat AICI.

Capul de afiș al rundei este ținut de către derby-ul Ardealului. Acesta se va desfășura sâmbătă (12.01), ora 17:30, la BT Arena din Cluj-Napoca. U-BT primește vizita lui BC CSU Sibiu în ceea ce se anunță un veritabil spectacol atât pe parchet, cât și în tribune. După ce ambele echipe au învins camoioana în exercițiu, CSM CSU Oradea, în manieră similară – switching defense-ul fiind cheia succesului, de această dată se vor confrunta direct două dintre cele mai valoroase și fizice echipe din baschetul românesc. Cu excepția lui Vlad Moldoveanu nu se anunță absențe.

Un alt meci interesant se va desfășura la București. Este de fapt meciul care va încheia runda. Este vorba despre confruntarea dintre Dinamo Știința și Steaua. Dacă la Cluj vorbim despre un meci important nu doar prin prisma tradiției, la cel din capitală nu se poate vorbi despre o altă miză decât cea de palmares. Soarta meciului dintre echipele bucureștene nu va avea nicio influență în cele ce urmează. De altfel, se poate spune că este cel mai puțin important duel Dinamo vs Steaua din câte s-au disputat până acum. Totuși, măcar prin prisma brandurilor pe care le reprezintă și a poziționării în clasament, se poate spune că este un duel atractiv.

Celelalte două partide ale Grupei Valorice A se anunță la rândul lor interesante. SCM U Craiova, neînvinsă pe teren propriu, primește vizita lui SCM Timișoara, formație care se prezintă după două victorii consecutive în deplasare. În schimb, CSM CSU Oradea, formație aflată pe o pantă descendentă, se duelează cu BCM U FC Argeș Pitești, grupare aflată în urcare ca formă sportivă, moral și rezultate.

Runda prezintă un duel atractiv la vârful Grupei valorice B. CSO Voluntari se duelează cu CSM Mediaș. Este meciul care va stabili câștigătoarea acestei grupe valorice. Ardelenii au 2-1 în duelurile directe din campionat și au avansat în urma confruntării directe din Cupa României. Ilfovenii joacă pe teren propriu și vor încerca să se revanșeze pentru eliminarea din cupă, dar și pentru soarta ultimelor două dueluri directe. Învingătoarea acestui meci câștigă GVB.

În fine, Grupa valorică C rezervă un duel interesant la malul Dunării. CSM Phoenix CSU Galați primește vizita lui ACS Târgu Jiu. Este confruntarea liderului cu a 4-a clasată, gazdele având neapărată nevoie de victorie pentru a-și asigura prezența în Grupa Galbenă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.