Lituania este tot mai aproape de turneul final FIBA Basketball World Cup 2019

Lituania a făcut un pas important spre calificarea la turneul final FIBA Basketball World Cup 2019. Lipsită de jucătorii din NBA, gruparea baltică a triumfat pe terenul Croației, scor 84-83, în prima rundă a fazei a 2-a din calificări.

Ex-iugoslavii aveau neapărată nevoie de victorie după un parcurs modest în prima fază a calificărilor. Jucând cu patru baschetbaliști din NBA – Saric, Bogdanovic, Zubac și Zizic, echipa antrenată de Drazen Anzulovic a fost condusă în permanență pe teren propriu de Lituania.

Balticii au jucat fără Valanciunas și Sabonis, însă au mizat pe jucătorii din Euroligă și au avut o seară de excepție de la distanță: 12 triple cu 44%. De altfel, antrenorul Dainius Adomaitis a folosit o rotație de 11 jucători, fiecare având între 8 și 27 minute de joc!

Eimantas Bendzius a reușit 16 puncte, Mantas Kalnietis a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive, iar Adas Juskevicius a terminat cu 14 puncte pentru învingători. În replică, Bojan Bogdanovic a reușit 22 puncte, Dario Saric a încheiat cu 19 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, iar Kruno Simon a reușit 16 puncte, 5 recuperări.

În schimb, celelalte două echipe calificate din grupa României au obținut victorii în prima etapă a fazei secunde din calificări. Ungaria a învins în deplasare, în fieful Olandei, scor 74-59. Zoltan Perl și David Vojvoda au fost principalii realizatori ai învingătorilor. În schimb, Italia a depășit Polonia pe teren propriu, scor 101-82.

Situația în clasamentul Grupei J

1. Lituania – 7/0
2. Italia – 5/2
3. Ungaria – 4/3
4. Olanda – 3/4
5. Croația – 3/4
6. Polonia – 3/4

Lituania are nevoie de încă o victorie pentru a-și asigura calificarea la turneul final!

Luni (17.09) se dispută meciurile rundei a 2-a din această fereastră.

Foto: FIBA.basketball

1 comentarii On Lituania este tot mai aproape de turneul final FIBA Basketball World Cup 2019

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.