Lituania s-a calificat la turneul final FIBA Basketball World Cup 2019

Similar Greciei și Germaniei, echipa națională a Lituaniei a obținut victoria cu care și-a asigurat calificarea la FIBA Basketball World Cup 2019 la capătul unui meci extrem de echilibrat. Balticii au depășit Olanda, scor 95-93, după două reprize de prelungiri.

Lituania a înscris 16 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 40% la acest procedeu. În schimb, ex-sovieticii au avut doar 13 reușite de două puncte, însă au reușit 21 recuperări ofensive! Olanda a replicat cu 30 coșuri de două puncte și a totalizat 22 pase decisive, dar a avut și 17 mingi pierdute.

Mantas Kalnietis (foto 1) a reușit 21 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Lukas Lekavicius a adăugat 14 puncte, Eimantas Bendzius a terminat cu 14 puncte, iar Adas Juskevicius a reușit 11 puncte, 5 pase decisive pentru Lituania. În replică, Charlon Kloof a reușit 19 puncte, 5 pase decisive, Thomas Van der Mars a totalizat 16 puncte, 4 recuperări, iar Shane Hammink a încheiat cu 13 puncte, 4 recuperări pentru Olanda.

Kalnietis a marcat coșul prin care Lituania s-a calificat la turneul final.

Tot luni (17.09), Polonia a administrat o nouă înfrângere Croației. Rezultatul final a fost de 79-74, prin care ex-iugoslavii se îndepărtează și mai mult de turneul final. Aici trebuie adăugat că în următoarele două ferestre Croația nu va conta pe jucătorii din NBA (Saric, Bogdanovic, Zubac, Zizic) și Euroligă (Simon)!

În schimb, Italia a învins în Ungaria, scor 69-63. Partida s-a desfășurat la Fonix Sportcsarnok (foto 2) din Debrecen.

Situația în Grupa J după meciurile ferestrei a 4-a

1. Lituania – 8/0 (calificată)
2. Italia – 6/2
3. Polonia – 4/4
4. Ungaria – 4/4
5. Olanda – 3/5
6. Croația – 3/5

Astfel, Lituania devine a 6-a echipă calificată la turneul final din China. Celelalte cinci sunt Tunisia, Nigeria, Grecia, Germania și Cehia.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.