Lista românilor în NCAA Men Basketball – ediția 2018/19

La începutul anului calendaristic 2019 aruncăm o privire asupra contingentului de jucători cu origini românești angrenați în baschetul masculin universitar nord-american. Vorbim despre sportivi care au bifat cel puțin o prezență până la 31 decembrie 2018 în sezonul competițional 2018/19 al NCAA, Division I sau II.

Georges Darwiche (foto) face parte din echipa Siena Saints, în Metro Atlantic Athletic Conference, la nivelul NCAA Division I. Înalt de 1.85 metri, jucătorul amintit are 20 ani și se află la primul sezon în liga universitară. El a bifat deja nouă prezențe, fiind titularizat de două ori și are medii statistice de 10.9 minute, 1.7 puncte, 1.0 recuperări, 0.9 pase decisive pe meci.

Dimitri Georgiadis evoluează pentru Citadel Bulldogs, în Southern Conference South, la nivel NCAA Division I. Măsoară 2.06 metri, are 20 ani, fiind listat ca jucător de pozițiile 4-5 și se află la primul sezon în liga universitară. Până la această oră a bifat șase prezențe și are medii statistice de 1.5 puncte, 0.8 recuperări în 4.5 minute pe meci.

George Mureșan, fiul legendarului Gheorghe Mureșan, este component al echipei Georgetown Hoyas, în conferința Big East, din NCAA Division I. Înalt de 2.06, Mureșan a bifat o apariție și a jucat două minute în acest sezon competițional.

Codrin Cobzaru evoluează pentru Lander University în Peach Belt Conference, în NCAA Division II. Măsoară 1.98 metri și este extremă, aflându-se la cel de-al 2-lea sezon în liga universitară. În stagiunea 2018/19 a acumulat zece prezențe, fiind titularizat de două ori și are medii statistice de 10.1 minute, 1.3 puncte, 2.3 recuperări, 0.4 pase decisive.

Foto: Hans Pennink, Times Union

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.