Lista echipelor înscrise în preliminariile Basketball Champions League 2019/20 ce doresc să joace în FIBA Europe Cup dacă nu se califică în grupele competiției superioare

20 din cele 24 echipe înscrise în preliminariile Basketball Champions League – ediția 2019/20 au optat să se înscrie în FIBA Europe Cup dacă ratează accesul în grupele competiției continentale principale organizată sub egida FIBA. Între acestea se numără și campioana în exercițiu a României, CSM CSU Oradea.

Lista celor 20 include 15 din cele 16 formații înscrise în primul tur preliminar, respectiv 5 din cele 8 echipe înscrise în cel de-al 2-lea tur preliminar din Basketball Champions League. Cel puțin 12 și cel mult 15 din cele 20 vor ajunge în FIBA Europe Cup, în funcție de rezultatele consemnate în calificările BCL.

Concret, este vorba despre următoarele echipe:

Înscrise în primul tur BCL: Z Mobile Prishtina, Donar Groningen, Benfica Lisabona, Kapfenberg Bulls, Inter Bratislava, Sodertalje Kings, Keravnos BC, Tsmoki Minsk, Balkan Botevgrad, Fribourg Olympic, Bakken Bears, CSM CSU Oradea, Kyiv-Basket, Falco Szombathely, Legia Varșovia.

Înscrise în turul al 2-lea BCL: Mornar Bar, Nizhny Novgorod, Antwerp Giants, BK Ventspils, Telekom Bonn.

Singura echipă înscrisă în primul tur preliminar al BCL care nu intenționează să evolueze în FIBA Europe Cup este campioana Finlandei, Karhu Basket. Această echipă, campioană națională pentru a 2-a oară consecutiv (și în întreagta sa istorie), a optat să iasă din cupele europene și în sezonul precedent dacă nu se califică în grupele Champions League (reamintim că a eliminat campioanele României, CSM CSU Oradea, respectiv Bulgariei, Levski Lukoil, după care a pierdut în cel de-al 3-lea tur, pe mâna lui JSF Nanterre, din Franța).

Cele trei echipe înscrise în turul al 2-lea al BCL – ediția 2019/20 care nu intenționează să evolueze în FIBA Europe Cup sunt Polski Cukier Torun, San Pablo Burgos și Lietkabelis.

Lista finală oficială a echipelor înscrise direct în FIBA Europe Cup nu a fost anunțată. Cert este că pe 24 iulie, la Munchen, se va efectua tragerea la sorți a grupelor și probabilelor jocuri din calificări. România va fi reprezentată cu certitudine în această competiție de BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca. Acestora ar urma să li se alăture CSM CSU Oradea, dacă această formație nu se califică în grupele Basketball Champions League.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.