Lipsită de doi jucători, Steaua București învinge la Cluj

CSA Steaua București a administrat prima înfrângere în Liga Națională – ediția 2018/19 lui U-BT Cluj-Napoca. Meciul de la Sala Polivalentă, contând pentru etapa a 3-a în Grupa valorică A, s-a terminat cu scorul de 71-65. Meciul nu a fost transmis pe TV sau online.

Meciul a cuprins 15 schimbări la conducere, majoritatea consemnate în prima repriză. Miltiarii au terminat în avantaj secvența inaugurală, scor 21-19, pentru ca după 20 minute de joc scorul să fie de 38-36 în favoarea aceleiași echipe. Sfertul al 3-lea a produs schimbarea, defensiva Clujului fiind extrem de eficientă, iar tabela de marcaj a indicat scorul de 53-49 cu zece minute înainte de final.

CSA Steaua a a marcat de două ori de pe semicerc prin Mandache în debutul sfertului 4. Apoi Delas a înscris de pe semicerc, iar Vlahovic a izbutit un three point play, după care Djuric a marcat de la mare distanță. Așadar, primele 15 puncte ale oaspeților au venit în urma a cinci acțiuni de câte trei puncte fiecare. Clujul nu a reușit să reacționeze, irosind o șansă mare la o fază la care a recuperat ofensiv de trei ori, fără să puncteze. Vicecampioana a rezistat până la final pentru a 2-a victorie importantă în acest debut de sezon.

U-BT Cluj a dominat la recuperare (41-31, incluzând 15-6 la cele ofensive), dar a terminat jocul cu un procentaj de 39% la arucările din acțiune. În pofida faptului că a avut 13 aruncări din acțiune mai mult, deținătoarea Cupei și SuperCupei României nu a reușit să se revanșeze pentru eșecul din semifinalele LNBM 2017/18. Steaua a avut 11 triple cu un procentaj de 42% de la mare distanță!

Echipa antrenată de Sașa Ocokoljic a fost lipsită de doi jucători (Nikola Malesevic și Ante Gospic), evoluând în patru străini și a avut o rotație de șapte jucători (al 8-lea a bifat trei minute). În plus, acesta a fost al 2-lea meci jucat de Steaua București în 48 de ore. În schimb, Clujul a evoluat în formulă completă!

Zarko Djuric a reușit 21 puncte, 8 recuperări, Ante Delas a adăugat 15 puncte, 4 pase decisive, iar Skylar Spencer și Andrei Mandache au avut câte 12 puncte. Cel din urmă a adăugat 6 pase decisive pentru învingători. În replică, Jason Washburn a totalizat 22 puncte, 7 recuperări, Aleks Rasic și Vlad Moldoveanu au adăugat câte 11 puncte, primul reușind și cinci pase decisive.

CSA Steaua București are 2-0 la general după ce în runda anterioară a învins și campioana în exercițiu, CSM CSU Oradea. În schimb. U-BT Cluj-Napoca ajunge la 2-1. Spre deosebire de jocurile cu Piteștiul și Timișoara, câștigate în sfertul decisiv, de această dată elevii lui Mihai Silvășan au pierdut controlul jocului în ultimele zece minute.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.