Liga Națională, Grupa Galbenă, Etapa 3 – Victorii pentru favorite

Steaua București și Dinamo Știința București se mențin în fruntea Grupei Galbene, neînvinse, după primele trei etape ale fazei a 2-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Ambele au obținut victorii convingătoare în deplasare la finele acestei săptămâni.

Vineri (01.02), Steaua București a triumfat la Mediaș cu scorul de 81-55. Partida a avut o primă repriză echilibrată, adjudecată de militari cu scorul de 34-28. Repriza secundă a înclinat decisiv balanța, bucureștenii marcând 47 puncte, iar ardelenii au replicat cu doar 27.

Steaua a dominat lupta la recuperare, a avut mai puține posesii pierdute și a înscris cu 34 puncte mai mult decât Mediaș din interiorul semicercului. Astfel, cele opt puncte în plus ale gazdelor din aruncări de pe semicerc plus aruncări libere nu au putut echilibra jocul.

Skyler Spencer a avut 34 puncte, 16 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace pentru 50 la eficiență! Zarko Djuric a adăugat 21 puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive pentru învingători. De notat că antrenorul Sașa Ocokoljic nu a mizat pe Vlad Negoițescu, rotația de bază fiind redusă la șapte jucători în acest meci. Titus Nicoară a replicat cu 13 puncte și 3 intercepții pentru CSM Mediaș.

Foto: Baschet Club Athletic Constanta (Facebook)

Dinamo Știința București s-a impus pe terenul lui CSM Phoenix CSU Galați, scor 99-80. Jocul a fost dominat de elevii lui Tudor Costescu, aceștia având inițiativa pe tabela de marcaj de la primul coș. Bucureștenii s-au desprins la 31-16 în primul sfert și nu au permis gălățenilor să se apropie amenințător.

Învingătorii au avut procentaje net superioare la aruncările din acțiune. Raportul recuperărilor a fost egal, chiar dacă gălățenii au avut un avantaj la cele ofensive (16-10), consemnându-se echilibru la posesii pierdute și intercepții. Dinamo a avut un joc colectiv mult mai productiv și nu a mai contat faptul că aceasta echipă a tratat 12 aruncări libere.

Michael Deloach a reușit 26 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Justin Baker a adăugat 20 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții, iar Modestas Kumpys și Willie Kemp au terminat cu câte 12 puncte pentru învingători. În replică, Djordje Dzeletovic a contabilizat 19 puncte, fiind faultat de șapte ori în acest meci. Marko Perovic a adăugat 17 puncte, 6 recuperări, iar Phillip Miller a izbutit 14 puncte pentru Galați.

CSO Voluntari a învins în partida cu Athletic Constanța, scor 94-73. Elevii lui Eugen Ilie s-au desprins din prima repriză, pe parcursul căreia au înscris 52 puncte, iar oaspeții au replicat cu doar 34. Ecartul a scăzut imediat după pauză, dar ilfovenii au controlat situația pe tabela de marcaj.

Partida nu a avut istoric în pofida procentajului de doar 20% la aruncările de trei puncte pentru Voiluntari. Acesta a fost contrabalansat de 65% la două puncte, respectiv de avantajele consemnate la recuperare (45-33, cu 16-14 la cele ofensive).

Ernest Franklin Zeigler a reușit 21 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Danilo Tasic a adăugat 20 puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive, 5 intercepții și 3 capace pentru 35 la eficiență în 29 minute de joc, iar Svetozar Popovic și Ljubomir Campara au avut 16 și 15 puncte pentru învingători. Deontre Ray a replicat cu 22 puncte, 9 recuperări, Brandon Lockhart a adăugat 19 puncte, 6 pase decisive și 3 intercepții, iar Ștefan Mâinea a bifat 15 puncte și 4 recuperări ofensive.

În urma acestor rezultate, clasamentul Grupei Galbene după trei etape se prezintă în felul următor:

PosEchipaMCMPPuncteCoșaver.
1Steaua București30679
2Dinamo Știința București30647
3CSO Voluntari21517
4CSM Phoenix CSU Galați124-31
5CSM Mediaș033-46
6Athletic Constanța033-66

Etapa a 4-a, ultima înaintea întreruperii campionatului, programează următoarele meciuri în perioada 8-10 februarie anul curent:

Athletic Constanța vs CSM Phoenix CSU Galați
Steaua București vs CSO Voluntari
Dinamo Știința București vs CSM Mediaș – duminică (10.02), ora 18:00

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.