Liga Adriatică – Steaua Roșie și Buducnost dispută finala pentru a 2-a oară consecutiv

Steaua Roșie Belgrad și Buducnost Podgorica s-au calificat în finala Ligii Adriatice – ediția 2018/19. Ambele au triumfat în meciul decisiv din semifinale.

Meciul 3 al seriei cu Partizan Belgrad a fost dominată de Steaua Roșie cu autoritate. Elevii lui Milan Tomic s-au desprins la peste 30 puncte înainte ca Partizan să reducă din deficit. Rezultatul final a fost de 84-63.

Stratos Perperoglou a reușit 18 puncte, Ognjen Dobric și Filip Covic au adăugat câte 10 puncte, primul având 7 recuperări, iar al 6-lea a terminat cu 6 pase decisive în contul Zvezdăi. În replică, Vanja Marinkovic a avut 12 puncte pentru Partizan.

De notat că Partizan a fost aproape de surpriză în Meciul 1 al seriei cu marea rivală. Steaua Roșie a învins atunci la prelungiri, pentru ca Partizan să egaleze în Meciul 3. Jocul decisiv nu a avut istoric.

În cealaltă semifinală, Buducnost Podgorica a reușit break-ul în partida decisivă a seriei cu Cedevita. Partida desfășurată duminică (07.04), la Zagreb, s-a încheiat cu scorul de 78-73 în favoarea oaspeților.

Partida a demarat favorabil croaților, aceștia desprinzându-se la 21-10 în primul sfert. Buducnost s-a apropiat la 41-39 în minutul 20, respectiv 58-57 după 30 minute de joc efectiv. Muntenegrenii au preluat conducerea în debutul secvenței decisive și au rămas în avantaj până la capăt.

Earl Clark a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, Nemanja Gordic a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive, iar Goga Bitadze a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Justin Cobbs a totalizat 23 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții pentru Cedevita.

Primele două meciuri ale seriei au fost adjudecate de gazde. Cedevita a trecut în avantaj după Meciul 1, însă Buducnost a reacționat în Meciul 2, reușind break-ul în decisiv.

Va fi a 2-a finală consecutivă de Liga Adriatică între Steaua Roșie și Buducnost. Similar ediției precedente, avantajul terenului propriu aparține sârbilor. Totuși, muntenegrenii au triumfat în sezonul precedent cu 3-1, după ce au reușit break-ul în partida de deschidere.

Finala se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Câștigătoarea Ligii Adriatice va evolua în următoarea ediție a EUroligii masculine.

Programul finalei

Meciul 1 – Vineri (12.04), ora 20
Meciul 2 – Duminică (14.04), ora 20
Meciul 3 – Miercuri (17.04), ora 20
Meciul 4 – Vineri (19.04), ora 20
Meciul 5 – Luni (22.04), ora 20

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.