Liga Adriatică – S-a anunțat programul sezonului 2018/19

Liga Adriatică a anunțat programul pentru sezonul competițional 2018/19. Acesta va fi cel de-al 2-lea sezon în cadrul căruia se organizează, alături de competiția principală, cel de-al 2-lea eșalon, campionatul U19, respectiv SuperCupa.

Cele 12 echipe angrenate în competiția principală vor juca în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă. Primele patru clasate se califică pentru playoff-ul competiției. Formația învingătoare obține dreptul de participare în ediția 2019/20 a Euroligii masculine. În sezonul 2018/19, Buducnost Podgorica este deținătoarea trofeului și implicit echipa care reprezintă spațiul ex-iugoslav în competiția continentală de top la nivel de club.

Programul etapei inaugurale, din 29 septembrie anul curent:

Buducnost (MNE) vs Krka (SLO)
Steaua Roșie (SRB) vs Cibona (CRO)
Igokea (BOS) vs Mega Bemax (SRB)
FMP (SRB) vs Zadar (CRO)
Cedevita (CRO) vs Partizan (SRB)
Petrol Olimpija (SLO) vs Mornar (MNE)

Programul complet AICI.

Așadar, Serbia are patru reprezentante, Croația are trei, Slovenia și Muntenegru au câte două, iar Bosnia-Herțegovina are o echipă în primul eșalon.

SuperCupa Ligii Adriatice va deschide în mod oficiale sezonul 2018/19. Această competiție va avea loc în Bosnia, între 20 și 23 septembrie anul curent. Participă primele șapte clasate în ediția precedentă, respectiv formația gazdă: Budućnost VOLI, Crvena zvezda mts, Cedevita, Mornar, Partizan NIS, Zadar, Petrol Olimpija respectiv Igokea.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.