Liga Adriatică 2018/19 – S-a încheiat sezonul regulat

Sezonul regulat al Ligii Adriatice la baschet masculin – ediția 2018/19 s-a încheiat duminică (17.03). Pentru a 5-a oară consecutiv Steaua Roșie Belgrad, Buducnost Podgorica și Cedevita Zagreb au pătruns în semifinalele competiției. A 4-a echipă calificată este Partizan Belgrad, formație ce revine în penultimul act după o absență de un an.

Steaua Roșie Belgrad a câștigat sezonul regulat cu un bilanț general de 21 victorii și o înfrângere. Campioana Serbiei se califică pentru a 7-a oară consecutiv în penultimul act.

Cedevita Zagreb și Buducnost Podgorica au completat podiumul sezonului regulat. Ambele au obținut câte 16 victorii și au suferit câte șase înfrângeri. Departajarea s-a făcut pe baza rezultatelor consemnate în duelurile directe din sezonul regulat. Cele două și-au împărțit victoriile, însă campioana Croației a învins la diferență mai mare în meciul pe care l-a găzduit.

Foto: www.aba-liga.com

Cedevita este la cea de-a 6-a apariție consecutivă în semifinale, iar Buducnost ajunge la a 5-a astfel de performanță în succesiune. Croații au pierdut de patru ori în finala Ligii Adriatice până acum. Echipa din Podgorica este deținătoarea trofeului, dar nu va beneficia de avantajul terenului propriu nici măcar în semifinale.

Partizan Belgrad a terminat sezonul regulat pe locul al 4-lea, cu un bilanț general de 14 victorii și 8 înfrângeri. De notat că Partizan este cea mai titrată echipă din istoria competiției. Echipa din capitala Serbiei a obținut șase trofee în cele 17 ediții deja desfășurate.

Semifinalele se dispută pe sistemul cel mai bun din trei partide. Iată programul penultimului act:

Steaua Roșie Belgrad vs Partizan Belgrad

Meciul 1 – sâmbătă (23.03), în organizarea Stelei Roșii
Meciul 2 – sâmbătă (30.03), în organizarea lui Partizan
Meciul 3 – sâmbătă (06.04), în organizarea Stelei Roșii (dacă e necesar)

Cedevita Zagreb vs Buducnost Podgorica

Meciul 1 – luni (25.03), la Zagreb
Meciul 2 – duminică (31.03), la Podgorica
Meciul 3 – duminică (07.04), la Zagreb (dacă e necesar)

Învingătoarele se califică în finală. Ultimul act se dispută pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Câștigătoarea marii finale obține dreptul de participare în ediția 2019/20 a Euroligii masculine.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.