Liga 1 – CSU Sibiu a câștigat competiția sateliților

CSU Sibiu a triumfat la turneul final al echipelor satelit. Evenimentul s-a desfășurat între 2 și 4 iunie anul curent, la Pitești.

Cele patru formații satelit calificate pentru turneul final al Ligii 1 destinat echipelor fără drept de promovare au fost BCM U 2 Pitești, CSU 2 Sibiu, Steaua CSM EximBank 2 București, respectiv BC Mureș 2.

Formația de pe Cibin, care a jucat cu aproape toți românii de la prim echipă (excepție făcând Bogdan Popescu), a câștigat toate cele trei partide disputate la turneul final de la Pitești. Echipa antrenată de Alexandru Kovacs a obținut următoarele rezultate:

84-82 vs Steaua CSM EximBank 2
87-74 vs BC Mureș 2
88-80 vs BCM U 2 Pitești

Formația din Pitești a jucat fără Ghiță Balmuș. De asemenea, Vlad Corpodean și Adrian Tudor (accidentat) nu au avut drept de joc întrucât ei nu au disputat cel puțin cinci jocuri în competiția sateliților de-a lungul sezonului. Antrenorul Narcis Șufariu a beneficiat de serviciile celorlalți autohtoni la acest eveniment. Alb-violeții s-au clasat pe locul al 2-lea.

Locul 3 a revenit Stelei CSM EximBank 2 București. Echipa din capitală, condusă de Marko Filipovic, a mizat pe serviciile lui Bogdan Popa, component al primei echipe, respectiv pe jucători ai echipelor U20 și U18 ale formației militare.

În fine, locul al 4-lea a fost obținut de BC Mureș 2. Echipa condusă de Cristian Jakab a beneficiat de serviciile lui Alin Borșa de la prima echipă. Ceilalți componenți ai echipei au evoluat la nivel juvenil și în competiția sateliților pe tot parcursul sezonului competițional 2016/17.

Potrivit regulamentului specific, primele patru clasate obțin reduceri la taxele către Federația Română de Baschet în următorul sezon. E vorba despre taxele echipelor din Liga Națională. Cuantumul este următorul: reducere de 20% pentru locul 1, 15% pentru locul 2, 10% pentru locul 3, respectiv 5% pentru locul 4.

Aceasta a fost a 3-a ediție a Ligii 1 la baschet masculin pentru formații satelit. Precedentele două au fost adjudecate de U-Mobitelco 2 Cluj-Napoca (2015), respectiv BCM U 2 Pitești (2016).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.