Liderii (echipe) principalelor capitole statistice în Grupa valorică A

Prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19 s-a încheiat la finele săptămânii precedente. Cunoaștem cele șase echipe calificate în Grupa Roșie și implicit în playoff, respectiv formațiile care se vor lupta pentru ultimele două locuri disponibile în fazele eliminatorii ale campionatului.

BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca au câștigat câte 11 partide, galben-albaștrii bucurându-se de avantajul rezultatelor directe pentru a se clasa pe primul loc la încheierea Grupei valorice A. Podiumul a fost completat de SCM Universitatea Craiova, formație ce a obținut zece victorii și a oferit în multe momente un joc colectiv impresionant.

În ceea ce privește statistica, BC CSU Sibiu este formația cu cel mai mare indice de eficiență. Formația antrenată de Dan Fleșeriu a avut o medie de 102.43 pe meci, fiind singura care a reușit să depășească borna 100 la acest capitol. Podiumul este completat de U-BT Cluj-Napoca cu 98.0, respectiv CSM CSU Oradea cu 97.5.

Formația din Sibiu este lider și la media de puncte marcate pe partidă cu 88.36. Aici podiumul este completat de BCM U FC Argeș Pitești (84.57) și U-BT Cluj-Napoca (83.71).

Tot CSU Sibiu este liderul Ligii Naționale, în Grupa valorică A, la recuperări. Ardelenii au o medie de 40.5 pe partidă. Locurile 2 și 3 aparțin lui BCM U FC Argeș Pitești (37.93) și SCM Timișoara (37.79).

Echipa cu cel mai productiv joc colectiv este U-BT Cluj-Napoca. Aceasta este o medie de 19.14 pase decisive pe partidă și o devansează pe CSM CSU Oradea (18.36). Locul 3 la acest capitol revine lui CSU Sibiu (18.21).

BCM U FC Argeș Pitești este liderul Grupei Valorice A la intercepții, cu o medie de 8.57 pe meci. O secundează Steaua București cu 8.07, iar locul al 3-lea îi revine lui Dinamo Știința București cu 7.64.S

SCM Timișoara este echipa care are cea mai mare grijă de minge. Formația de pe Bega a pierdut 11.5 mingi în medie pe partidă. Pe locul al 2-lea se situează U-BT Cluj-Napoca cu o medie de 12.43, iar podiumul este completat de CSM CSU Oradea cu o medie de 12.5 turnovers/meci.

U-BT Cluj-Napoca are cel mai bun indice de pase decisive / mingi pierdute, fiind de 1.54. CSM CSU Oradea are 1.47, iar BC CSU Sibiu vine pe locul 3 cu 1.36.

Steaua București este liderul GVA la capitolul mingi câștigate / mingi pierdute. Aici militarii au un indice de 0.61. Ei sunt secondați îndeaproape de BCM U FC Argeș Pitești cu 0.60. Locul al 3-lea îi revine lui BC CSU Sibiu cu 0.56.

SCM Universitatea Craiova este echipa cu cea mai mare medie de coșuri de trei puncte marcate în GVA. Oltenii au o medie de 10.07, adică marchează 30 puncte/meci de la mare distanță. CSU Sibiu vine pe locul al 2-lea (9.07), iar CSM CSU Oradea completează acest podium (9.00).

CSM CSU Oradea are cel mai bun procentaj la aruncările de trei puncte (41.58%) în urma celor 14 etape disputate în principala grupă valorice. Locul 2 revine lui CSU Sibiu (38.02%), iar locul al 3-lea aparține Craiovei (37.4%).

BC CSU Sibiu ocupă primul loc la numărul de coșuri de două puncte marcate pe partidă (23.57). Locul 2 revine lui BCM U FC Argeș Pitești (22.64), iar locul 3 revine Timișoarei (22.14).

U-BT Cluj-Napoca are cel mai bun procentaj la aruncările de două puncte (59.41%). O secondează SCM U Craiova (58.44%), urmată de CSM CSU Oradea (57.84%).

Oradea este pe primul loc la procentajul aruncărilor din acțiune (2+3 puncte cumulat), având 51.92%. Pe locul al 2-lea se situează U-BT Cluj-Napoca (50.9%), iar locul al 3-lea revine lui BC CSU Sibiu (48.98%).

Cel mai mare număr de aruncări libere transformate îl are BCM U FC Argel Pitești (18.50). Locul al 2-lea revine lui SCM Timișoara (15.14), iar podiumul e completat de U-BT Cluj-Napoca (14.07). De notat că acesta este singurul capitol statistic în care primele cinci poziții din toate grupele valorice aparțin echipelor care au evoluat în GVA.

SCM U Craiova are cel mai bun procentaj în prima grupă valorică la aruncările libere (78.3%). BCM U FC Argeș Pitești este pe locul 2 (77.31), iar CSM CSU Oradea vine pe locul 3 (75.53%).

Notă

Statistici preluate de pe site-ul www.frbaschet.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.