Levski Lukoil Sofia a câștigat Liga Balcanică – ediția 2017/18

BC Levski Lukoil Sofia a câștigat ediția 2017/18 a Ligii Balcanice la baschet masculin. Formația din capitala Bulgariei a triumfat în Final Four-ul desfășurat la finele săptămânii recent încheiate, găzduit la Arena Samokov.

În semifinale, Levski a depășit pe KK Blokotehna-NB, scor 85-81. În cealaltă confruntare din penultimul act KK Bashkimi din Kosovo a învins formația gazdă, Rilski Sportist, scor 72-71.

Ultimul act a fost adjudecat de Levski cu scorul de 83-72, după duelul cu Bashkimi. Bozhidar Avramov, fost jucător la CSU Asesoft Ploiești, a totalizat 21 puncte, 4 pase decisive și 4 recuperări pentru învingători. El a fost cel mai eficient jucător al învingătorilor cu un indice de 23.

La acest succes au contribuit Hristo Nikolov și Nemanja Milosevic, precum și Aco Todorov. Primul nu a jucat în finală, însă Milosevic a totalizat 13 puncte, 7 recuperări. Cel din urmă face parte din staff-ul tehnic al celor de la Levski.

Levski Sofia cucerește trofeul pentru a 3-a oară în istoria de zece ediții a competiției, devenind cea mai titrată echipă. Este primul trofeu pentru Levski în parteneriatul cu Lukoil. Gruparea amintită a pierdut finala Cupei Bulgariei în urmă cu o lună și jumătate, fiind învinsă de Rilski Sportist cu scorul de 89-80.

Hapoel Gilboa Galil și Sigal Prishtina au câte două trofee în Liga Balcanică, Rilski Sportist, Beroe și Feni Industries având câte unul fiecare.

Foto: Basketball Club Levski Lukoil (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.