LeBron pierde la revenirea în Cleveland. Blatt ratează la debut!

Cleveland Cavaliers au pierdut primul meci de la întoarcerea lui LeBron James, la debutul absolut al lui David Blatt în calitate de antrenor principal în NBA. New York Knicks au stricat petrecerea din Ohio, impunându-se cu scorul de 95-90.

Atmosferă extraordinară la Quicken Loans Arena din Cleveland în cursul serii de joi (30.10), la meciul de deschidere al sezonului pentru Cavaliers din localitate. LeBron James s-a întors la echipa alături de care a debutat în baschetul profesionist în anul 2003 și pe care a părăsit-o șapte ani mai târziu. Cu rănile cicatricizate și cu o poveste a despărțirii deloc amiabile date uitării, oamenii pasionați de sport din Ohio au luat cu asalt arena, acolo unde ei speră ca peste 8-9 luni se va celebra primul titlu NBA din istoria francizei, din istoria orașului.

Meciul a fost însă o trezire la realitate. Un fel de mesaj din partea întregii ligi pentru Cavs și anume să înceapă să se concentreze asupra activității baschetbalistice și mai puțin a poveștilor lacrimogene, menite oricum să sensibilizeze doar cetățenii din Cleveland. Echipa lui LeBron a deschis mai bine partida, instalându-se la conducere, scor 25-18, după 12 minute de joc. În continuare gruparea din New York a fost superioară, reușind să câștige sferturile 2, 3 și 4. Knicks au preluat conducerea pentru scurt timp în finalul primei reprize, dar Kyrie Irving și Tristan Thompson a trimis Cleveland în avantaj la pauză, scor 44-42.

Jason Smith și Iman Shumpert au înscris nouă puncte consecutive pentru Knicks, aceasta trecând în avantaj. Cavs au revenit pentru scurt timp, dar Carmelo Anthony, Pablo Prigioni și Amare Stoudemire au anulat reușita lui LeBron, iar New York s-a desprins la șapte puncte. În secvența decisivă lucrurile nu s-au schimbat, chiar dacă jocul s-a derulat sub semnul echilibrului. Knicks au controlat situația pe tabela de marcaj pentru a se impune la o diferență de cinci lungimi.

Anthony a avut 25 puncte, iar Shumpert și Jason Smith au avut câte 12 puncte fiecare pentru învingători. În replică, toți titularii de la Cleveland au atins borna 10 în dreptul punctelor marcate. Irving a totalizat 22 puncte și 7 pase decisive, iar Kevin Love a contribuit cu 19 puncte, 14 recuperări și 4 pase decisive pentru Cavaliers.

LeBron James a avut 43 minute de joc, la primul meci oficial după declarația lui David Blatt, care a precizat că vrea să reducă numărul de minute al superstarului său. El a terminat cu 17 puncte (5/15 din acțiune), 5 recuperări, 4 pase decisive și a pierdut posesia mingii de opt ori.

Foto: Joe Murphy/NBAE via Getty Images

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.