LDLC Asvel Villeurbane încheie anul 2018 pe primul loc în Franța

LDLC Asvel Villeurbane Lyon încheie anul 2018 pe primul loc în campionatul Franței. Cea mai titrată echipă din istoria baschetului masculin din Hexagon a obținut o victorie în deplasare la ultima apariție în acest an.

Formația antrenată de Zvezdan Mitrovic s-a impus pe terenul lui Levallois cu scorul de 88-79. Partida face parte din programul etapei a 15-a în LNB Pro A.

Jocul a fost controlat de Villeurbane, formație ce a câștigat primul act cu 24-20, după care s-a desprins decisiv. Scorul la pauză era de 46-36, pentru ca la intrarea în secvența a 4-a să fie de 71-52. Levallois a înjumătățit deficitul, dar nu a reușit mai mult în ultimele zece minute de joc.

Mantas Kalnietis a totalizat 18 puncte, 4 pase decisive, Theo Maledon a adăugat 18 puncte, 5 pase decisive, David Lighty a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări, iar Amine Noua și Livio Jean Charles au izbutit câte 11 puncte pentru învingători. De la gazde s-a evidențiat Mouphtaou Yarou, autor a 18 puncte.

LDLC Asvel Villeurbane are un bilanț general de 13-2 și dispune de un avantaj consistent la încheierea anului 2018 în campionatul Franței. Formația amintită este secondată de un grup de echipe cu cinci, șase și șapte înfrângeri. Levallois are 9-6 la general.

Reamintim că Villeurbane este patronată de Tony Parker. Gruparea amintită a primit un wildcard de participare în următoarele două ediții ale Euroligii masculine, competiția supremă din Europa urmând să se mărească de la 16, la 18 participante.

În vara anului 2018, Asvel Villeurbane a anunțat semnarea unui parteneriat cu compania LDLC, dar și numirea în funcția de antrenor principal a lui Zvezdan Mitrovic. Acesta a sosit de la AS Monaco, formație cu care a câștigat sezonul regulat al LNB Pro A de trei ori în tot atâtea sezoane și se află pe drumul cel bun pentru a 4-a performanță consecutivă în primul eșalon al Franței. Pe de altă parte, formația condusă de tehnicianul muntenegrean nu a reușit să câștige playoff-ul niciodată, ajungând o singură dată în finală.

Foto: LDLC Asvel (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.