LDLC Asvel Villeurbane e campioană în Franța!

LDLC Asvel Villeurbane a câștigat ultimul meci de baschet la nivel de club în sezonul 2018/19. Formația antrenată de Zvezdan Mitrovic a depășit AS Monaco, scor 66-55. Astfel, gruparea patronată de Tony Parker a devenit campioană a Franței. Scorul general al finalei a fost de 3-2.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, Asvel conducând cu 19-17 la prima pauză. Monaco a trecut la conducere în sfertul al 2-lea, pe parcursul căruia gazdele au marcat doar opt puncte. Astfel, elevii lui Sașa Obradovic conduceau cu 35-27 după 20 minute de joc.

Foto: LDLC Asvel (Facebook)

Situația s-a clarificat în sfertul al 3-lea. Asvel a reușit un parțial de 24-6 în primele zece minute din repriza secundă pentru a se desprinde decisiv. Ultimul act nu a adus schimbarea.

Asvel Villeurbane obține eventul în sezonul 2018/19. Echipa cu cel mai mare buget din baschetul francez a câștigat atât campionatul, cât și cupa. Este al 19-lea titlu național din istorie pentru echipa care și-a asociat numele de echipa de fotbal Olympique Lyonnais și care va evolua în Euroliga masculină din sezonul următor.

AS Monaco pierde finala LNB Pro A pentru a 2-a oară consecutiv și rămâne fără titlu în Franța. Formația amintită a terminat sezonul cu 20 victorii din ultimele 24 partide disputate, dar nu a obținut trofeul.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.