LDLC Asvel Villeurbane a câștigat Cupa Franței 2019. Un jucător de 17 ani a fost desemnat MVP-ul finalei!

LDLC Asvel Villeurbane Lyon a câștigat Cupa Franței la baschet masculin – ediția 2019. Formația antrenată de Zvezdan Mitrovic a trecut în finala competiției de campioana în exercițiu a Hexagonului, Le Mans Sarthe, scor 70-61.

Theo Maledon, fundașul în vârstă de doar 17 ani al lui Asvel, a fost desemnat MVP al partidei. El a totalizat 13 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive în 22 minute de joc.

Cupa Franței este o competiție direct eliminatorie (un meci eliminatoriu în fiecare fază) la care participă toate echipele din primele două eșaloane, alături de mai multe formații din cel de-al 3-lea eșalon baschetbalistic din Hexagon.

Asvel obține al 9-lea trofeu de Cupa Franței din istorie. Această formație a triumfat la ediția inaugurală, desfășurată în 1953. Reamintim că această echipă este liderul la zi în LNB Pro A, a fost sfertfinalistă în EuroCup și Leaders Cup. De asemenea, gruparea din Lyon va participa în Euroliga masculină din sezonul următor.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.