Lauri Markkanen va juca pentru Finlanda în ultima fereastră a primei faze din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019

Federația finlandeză de specialitate a anunțat în cursul zilei de duminică (14.04) că Lauri Markkanen va juca pentru prima reprezentativă în ultima fereastră a primei faze din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Jucătorul amintit tocmai a încheiat primul său sezon în NBA.

În vârstă de 21 ani, Markkanen a evoluat la EuroBasket 2017, fiind unul dintre jucătorii tineri care au avut un impact deosebit în cadrul evenimentului amintit. În sezonul 2017/18, alături de Chicago Bulls, Lauri a avut 68 meciuri, toate ca titular. El a avut 15.2 puncte, 7.5 recuperări și 1.2 pase decisive în aproape 30 minute pe partidă în NBA. Procentajele sale au fost de 43% la aruncările din acțiune și 84% la linia de pedeapsă.

Angrenată în Grupa F a zonei Europa, Finlanda are 2-2 la general și se situează pe locul 3. Lider este Cehia (3-1). Islanda are același bilanț precum finlandezii, iar Bulgaria (1-3) ocupă ultima poziție în grupă.

În ultima fereastră programul Finlandei este următorul:

Cehia vs Finlanda – vineri (29.06)
Finlanda vs Islanda – luni (02.07)

Primele trei clasate în grupă se califică în faza a 2-a a calificărilor.

Este primul anunț ferm al unui jucător din NBA care dorește să-și ajute echipe națională să se califice la FIBA Basketball World Cup 2019 și are posibilitatea să joace dat fiind faptul că sezonul la echipa de club este încheiat la finele lunii iunie și începutul lui iulie. Este de așteptat ca mulți alți jucători să joace în fereastra amintită, deoarece atât NBA-ul cât și Euroliga vor fi încheiate.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.