Larry Brown are un acord verbal pentru a prelua pe Fiat Torino!

Larry Brown, legendarul antrenor nord-american, a ajuns la un acord verbal cu Fiat Torino pentru funcția de antrenor principal. Informația a fost furnizată de către TuttoSport, nefiind oficială la ora publicării acestui text. Este vorba despre, probabil, cel mai mare nume din baschetul nord-american care acceptă să antreneze în Europa.

Brown este singurul antrenor din istoria baschetului care a câștigat câte un titlu NCAA și NBA. Primul l-a obținut în 1988, alături de Kansas Jayhawks, iar pe cel din urmă în anul 2004, la cârma lui Detroit Pistons. Are un bilanț general de 1275 victorii și 965 înfrângeri în liga profesionistă nord-americană, fiind singurul antrenor din istoria NBA care a ghidat opt echipe diferite spre playoff-ul NBA.

Ultimul angajament al lui Larry Brown a fost în NCAA, alături de Southern Methodist. El este inclus în NBA Hall Of Fame din anul 2002. A fost campion olimpic în calitate de jucător în anul 1964, la Tokyo. El a fost campion olimpic în calitate de antrenor asistent în anul 2000 la Sydney și a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2004 la Atena, în calitate de antrenor principal.

În vârstă de 78 ani, Larry Brown estr absolvent al celebrei universități North Carolina. El a avut o carieră scurtă de jucător profesionist. Aceasta s-a întins între 1967 și 1972. El a fost campion ABA în 1969. În momentul renunțării la activitatea de jucător, Brown a devenit antrenor. Ultimul său angajament în NBA a fost alături de Charlotte Bobcats, între 2008 și 2010.

După o activitate de aproximativ 45 ani ca antrenor în baschetul din Statele Unite ale Americii, Larry Brown va debuta, la vârsta de 78 ani, în baschetul european. El îi succede în funcție lui Paolo Galbiati.

Fiat Torino a încheiat sezonul 2017/18 pe locul al 11-lea în Lega Basket Serie A, cu un bilanț de 13-17 la general. Gruparea amintită s-a oprit în TOP 16 la nivel de EuroCup și a cucerit, în premieră, Cupa Italiei. Acesta a fost al 3-lea sezon consecutiv în primul eșalon al Italiei după promovarea reușită în 2015. Torino nu a terminat mai sus de locul 11 în cele trei stagiuni scurse de la promovare.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.