Kyndall Dykes revine la U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat legitimarea lui Kyndall Dykes. Americanul revine la formația alături de care a cucerit titlul de campion al României în 2011 și 2017.

Înalt de 1.91 metri și în vârstă de 30 ani, noul jucător al echipei din Cluj-Napoca evoluează cu precădere la pozițiile 2-3. O armă deosebit de periculoasă în faza de atac, având capacitatea de a marca cu generozitate din orice poziție, Dykes a reușit să-și îmbunătățească diferite aspecte ale jocului pe măsură ce a căpătat experiență.

În sezonul 2017/18, Dykes a bifat 38 prezențe la formația clasată pe locul 4 în Lega Basket Serie B. El a avut medii de 17.7 puncte, 4.4 recuperări, 3.4 pase decisive și 1.3 intercepții pentru 17.3 la eficiență în 34 minute pe meci. A avut 51% la două puncte, 28% la trei puncte, respectiv 73% la linia de pedeapsă.

Dykes a petrecut sezonul 2017/18 în Italia, în cadrul celui de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al acestei țări. Cariera profesionistă a lui Kyndall a cuprins două angajamente alături de formația de pe Someș, acesta urmând să fie cel de-al 3-lea. El a mai jucat pentru Hoverla (Ucraina, 2012-2013), Politekhnika Halchyna (Ucraina, 2013-2014), Galil Gilboa (Israel, 2014-2015), BC Mureș Târgu Mureș (2014-2015) și GSA Udine (Italia, 2017-2018).

Dykes este al 2-lea transfer al verii pentru deținătoarea Cupei României. Primul a fost Vlad Moldoveanu. Cei doi au fost coechipieri în sezonul 2016/17, dominat de formație din Cluj-Napoca, care a câștigat trei trofee din tot atâtea puse în joc în sportul cu mingea la coș din țara noastră.

Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.