Kyndall Dykes aduce victoria pentru U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a învins CSM CSU Oradea, scor 73-71, într-un meci contând pentru etapa a 4-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a fost decisă chiar la final, atunci când Kyndall Dykes a marcat de la semidistanță pentru a aduce formația gazdă definitiv la conducere.

Reușita lui Dykes s-a consemnat cu 5.7 secunde rămase pe timpul de joc. Oradea a mai avut o șansă, asumată de Kris Richard, care a fost imprecis din zero grade, iar timpul de joc a expirat după ce amfitrionii au cules recuperarea defensivă.

Kyndall Dykes a câștigat duelul cu Kris Richard. Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Anterior Richard a egalat la 71, transformând o aruncare liberă când mai erau 28 secunde de joc. Clujul a solicitat timp de odihnă. Așa cum probabil ar fi decis mulți antrenori în situație similară, Mihai Silvășan a ales să repună mingea din propria jumătate de teren, adică a optat pentru o posesie de 24 secunde (dacă cerea repunerea din jumătatea adversă, potrivit regulamentului, Clujul ar fi avut un atac de doar 14 secunde).

Oradea a ales să se apere la scor egal în condițiile în care era de așteptat că adversarul va încerca să arunce cât mai târziu la coș, adică la scor egal, Clujul trebuia să lungească cât de mult posesia pentru a împiedica adversarul să aducă mingea la celălalt coș în eventualitatea în care aruncarea lui U-BT ar fi fost imprecisă. Firește, aici se poate discuta despre decizia de a te apăra în detrimentul unui fault care să trimită adversarul la linia de pedeapsă, la scor egal, sub o presiune mai mare decât în mod obișnuit și să ai posibilitatea ultimului atac, măcar de 14 secunde. Pe de altă parte, e posibil să fi fost o decizie bazată pe dorința de a transmite un mesaj de încredere propriei echipe la capătul unui meci în care Oradea a reușit să se apere mai bine decât a făcut-o în destule alte meciuri în acest sezon.

Dykes și-a asumat ultima aruncare a echipei sale, ea intrând în coș cu 5.7 secunde rămase de disputat. El ratase la Pitești ultima aruncare, după ce Tony Bishop adusese formația gazdă în avantaj pe recuperare ofensivă. Apoi, la următorul meci, același Dykes a pasat neinspirat lui Aleks Rasic, care a aruncat forțat și imprecis, ardelenii pierzând și la Timișoara pe ultima aruncare. De această dată Dykes a transformat aruncarea, la capătul unei acțiuni perfecte pentru echipa sa – timp de joc puțin rămas, aruncarea consemnându-se în penultima secundă de atac, totul încheindu-se cu coș.

De notat că s-au consemnat nouă schimbări la conducere și trei egalități de-a lungul meciului. Oradea a venit la conducere târziu, în sfertul 4, pe o recuperare a unui deficit maxim de 13 puncte. În ultimele minute conducerea pe tabela de marcaj s-a schimbat de patru ori, iar înaintea coșului decisiv s-a consemnat o egalitate.

Oradea a avut doar doi marcatori în sfertul 4. Kris Richard a înscris 12 puncte, incluzându-le pe ultimele șapte ale echipei sale, iar Giordan Watson a pus șase puncte pe tabela de marcaj în ultimele zece minute de joc efectiv. De altfel, cei doi au aruncat 12 din ultimele 13 mingi ale CSM-ului în această partidă.

Kyndall Dykes a reușit 19 puncte (incluzând ultimele cinci ale echipei sale), 4 recuperări, Darrin Dorsey a adăugat 17 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, iar Jason Washburn a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Kris Richard a reușit 24 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, Giordan Watson a adăugat 19 puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții, iar Bobe Nicolescu a terminat cu 12 puncte pentru Oradea.

Reamintim că a fost un meci cu absențe notabile. U-BT a fost lipsită de Stanimir Marinov și Nandor Kuti, pe lângă mai vechea absență a lui Vlad Moldoveanu. CSM CSU nu a găsit înlocuitori pentru Sean Denison și Marcus Ginyard.

U-BT Cluj-Napoca învinge CSM CSU Oradea pentru a 4-a oară în tot atâtea dueluri directe în acest sezon. Este al 2-lea meci direct încheiat la diferență de o posesie în actuala stagiune.

În prezent, U-BT Cluj-Napoca are 13-5 la general, iar CSM CSU Oradea este la 10-8.

Coșuri decisive marcate în Grupa Roșie

EtapaMeciAutorRezultat final
1Craiova vs OradeaGiordan Watson78-80
1Pitești vs ClujTony Bishop80-79
2Oradea vs TimișoaraMilos Komatina85-88
3Timișoara vs ClujMarko Stojadinovic80-78
4Cluj vs OradeaKyndall Dykes73-71

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.