Kris Richard îl învinge pe Toney Douglas, Oradea bifează primul succes în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a învins Sakarya BSB, scor 86-84, într-un meci contând pentru etapa a 3-a din sezonul regulat al FIBA Europe Cup – ediția 2018/19. Meciul s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea, miercuri (31.10), fiind transmis în direct la DigiSport și pe canalul YouTube FIBA.

A fost o partidă controlată de bihoreni în prima jumătate, încheiată cu scorul de 40-29. CSM-ul s-a desprins la 14 lungimi în debutul reprizei secunde, dar turcii au revenit spectaculos și au trecut chiar în avantaj pe parcursul ultimului sfert. Acesta a cuprins 12 succesiuni consecutive la conducere, însă ultimele secunde au fost extrem de spectaculoase.

Toney Douglas, unul dintre cei mai celebri jucători de baschet care au pășit pe parchetul Arenei Antonio Alexe – având șapte ani în NBA și unul în Euroligă, a fost imprecis la finalizare, dar a recuperat ofensiv, după care a pierdut controlul mingii într-un mismatch cu Sean Denison. Mingea a ajuns la Giordan Watson în urma unei repuneri efectuate de Arturas Valeika și americanul cu cetățenie română a fost precis la linia de pedeapsă pentru a duce scorul la 84-81.

Selcuk Ernak, antrenorul lui Sakarya, a cerut timp de odihnă cu zece secunde înainte de final. Deși avea două faulturi de echipă în sfertul 4, adică putea să fragmenteze jocul, formația orădeană nu a comis fault. Toney Douglas a aruncat de pe semicerc și a egalat la 84 cu mai puțin de cinci secunde înainte de final.

A fost rândul lui Cristian Achim să ceară timp de odihnă. Similar omologului său, a cerut ca repunerea să se facă din jumătatea adversă (n.r. conform noului regulament antrenorul echipei aflate în posesie poate alege din care jumătate de teren face repunerea), așa cum era firesc din criză de timă și dat fiind scorul egal. Mingea a fost repusă la Kris Richard, acesta completându-și seara de excepție cu un coș decisiv.

Oradea a avut avantaj la punctele marcate pe contraatac (21-4) și la cele după posesie pierdută (20-18). De asemenea, a beneficiat de mai multe puncte din partea unității a 2-a (11-7) și a vut procentaje superioare la aruncările de două și trei puncte. De altfel, campioana României a terminat cu 69% la două puncte. Un alt element îmbucurător pentru bihoreni este numărul de 22 pase decisive. În schimb, Sakarya a dominat la recuperare ofensivă (18-5), respectiv la general (41-25).

Cel mai mare avantaj al gazdelor a fost de 14 puncte. În schimb, turcii nu au condus niciodată cu mai mult de două puncte. S-au consemnat 19 schimbări la conducere, 12 dintre ele în sfertul decisiv, însă nu a fost nicio egalitate!

Kris Richard a terminat cu 26 puncte (10/15 din acțiune), 3 recuperări și 3 pase decisive, Giordan Watson a adăugat 17 punte, iar Sean Denison a încheiat cu 15 puncte, 4 pase decisive pentru Oradea. Junior Etou a contabilizat 26 puncte, 10 recuperări, iar Toney Douglas a bifat 25 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 4 intercepții pentru Sakarya.

Ritmul jocului, calitatea acestuia, respectiv suspansul și echilibrul consemnat pe tabela de marcaj au făcut din acest meci unul dintre cele mai competitive desfășurate pe parchetul Arenei Antonio Alexe din Oradea, locație ce a găzduit multiple evenimente baschetbalistice de amploare în ultimii ani.

Reamintim că Sakarya a învins în urmă cu trei zile, la ultimul meci disputat înaintea venirii la Oradea, pe terenul lui Anadolu Efes Istanbul. Condusă de senzaționalul Toney Douglas, formația antrenată de Selcuk Ernak s-a impus cu scorul de 96-86 în meciul amintit. În aceste condiții, succesul echipei orădene pare și mai valoros.

Atât CSM CSU Oradea, cât și Sakarya BSB au 1-2 la general în Grupa A. În celălalt meci al grupei, Wurzburg a învins în Olanda pe Leiden, scor 75-65. Astfel, atât germanii, cât și olandezii au 2-1 la general.

Foto: Roby Boros / FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Kris Richard îl învinge pe Toney Douglas, Oradea bifează primul succes în FIBA Europe Cup

  • Cu adevarat un final de meci spectaculos. Jucatorii americani de calitate sunt sarea si piperul.
    Felicitari Oradea!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.