Kostas Sloukas se va deplasa în China

Kostas Sloukas se va deplasa în China. El are programat zborul pentru data de 27 august, urmând să se alăture delegației Greciei, care a efectuat zborul spre locul de desfășurare al turneului final al Cupei Mondiale în urmă cu câteva zile.

Fundașul lui Fenerbahce Istanbul și al echipei naționale a Greciei a rămas la Atena, acolo unde efectuează câte șapte ore de recuperare pentru accidentarea suferită în cadrul Acropolis Tournament.

Antrenorul Thanasis Skouropoulos a declarat următoarele despre jucătorul considerat la ora actuală, alături de Nick Calathes, principala opțiune la poziția 1 în angrenatul naționalei Greciei:

„Sloukas se va deplasa la Nanjing în cursul zilei de marți. El ni se va alătura aici. Din cauza drumului foarte lung și a conexiunilor pe care le are de făcut până la destinație, Kostas va ajunge în hotel în cursul serii de miercuri, iar de joi dimineața se va alătura echipei la antrenament.

El continuă programul de recuperare, iar luni (26.08) vom ști cu exactitate dacă se poate antrena la capacitate maximă. De altfel, tot atunci vom ști dacă putem conta pe Sloukas de la primul meci la Cupa Mondială.

Evident, mai avem timp la dispoziție. Prin venirea lui Sloukas vom avea 13 jucători la dispoziție în China, iar data limită pentru anunțarea lotului de 12 este 30 august. Sunt foarte mulțumit de nivelul de competitivitate la antrenamente și la meciuri, astfel încât va fi o decizie greu de luat cu privire la jucătorul care nu va fi cuprins în lotul de 12.”

Știrea inițială – 22 august 2019

Grecia a decolat spre China, locul de desfășurare al FIBA Basketball World Cup 2019, în cursul zilei de miercuri (21.08). Delegația elenă cuprinde 12 jucători însă unul dintre aceștia ar putea să rămână în afara lotului dacă Kostas Sloukas – care nu a efectuat deplasarea cu delegația oficială – va fi declarat apt pentru faza grupelor.

Sloukas s-a accidentat în cadrul Acropolis Tournament și este sub supraveghere medicală. El are o problemă musculară și efectuează tratament. Selecționerul Thanasis Skourtopoulos a declarat următoarele despre Sloukas la plecarea spre China:

„Veștile în ceea ce îl privește pe Sloukas sunt extrem de încurajatoare. Rezultatele RMN-ului sunt foarte, foarte bune. O decizie finală în ceea ce îl privește pe Sloukas va fi luată în 26 august. Atunci vom avea o imagine mult mai clară în ceea ce privește starea și posibilitatea ca el să ni se alăture în China.

Dacă este cazul vom sacrifica un meci, adică nu îl vom utiliza în prima partidă la turneul final dacă medicii ne spun să nu forțăm. Vreau să fie foarte clar că sănătatea jucătorilor este cel mai important lucru pentru noi.

Pe de altă parte, nu sunt convins că e bine pentru noi să sacrificăm întreaga fază a grupelor pentru a-l avea pe Sloukas disponibil în faza a 2-a și fazele eliminatorii. Cu alte cuvinte, vom apela la Sloukas dacă medicii îmi spun că el va fi apt 100% fie de la startul competiției, fie din al 2-lea meci. Avem nevoie de el, dar numai dacă va fi la capacitate maximă.”

Așadar, Sloukas rămâne la Atena și continuă tratamentul până pe 26 august, atunci când se va lua o decizie finală în ceea ce îl privește.

Lotul de jucători deplasare de Thanasis Skourtopoulos în China cuprinde 12 nume. Acestea sunt:

Fundași – Nick Calathes, Antonis Koniaris, Vangelis Mantzaris
Extreme – Giannis Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo, Giannoulis Larentzakis, Kostas Papanikolaou, Ioannis Papapetrou, Panagiotis Vassilopoulos
Pivoți – Giannis Bourousis, George Papagiannis, Giorgos Printezis

Grecia face parte din Grupa F, alături de Noua Zeelandă, Brazilia și Muntenegru. Primele două clasate se califică mai departe.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.