Kosovo primește vizita Macedoniei în prima rundă din Grupa B a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021

Kosovo primește vizita Macedoniei în cursul serii de joi (13.09), în partida de deschidere a Grupei B din faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Grupa este completată de echipa națională a României, care va disputa primul meci în această campanie în cursul zilei de duminică (16.09), la Skopje, în compania Macedoniei.

Potrivit site-ului FIBA.basketball, în secțiunea dedicată precalificărilor FIBA EuroBasket 2021, au fost stabilite loturile celor două formații care se duelează în această seară.

În naționala kosovară se evidențiază naturalizatul Scott Bamforth. El este american și evoluează pe post de naturalizat. Înalt de 1.88 metri, Bamforth este legitimat la Dinamo Sassari, în Italia. Un alt nume important este Dardan Berisha, probabil cel mai cunoscut kosovar în baschet.

Antrenor principal este cunoscutul Damir Mulaomerovic, bosniac-croat, fost câștigător al Euroligii în 2002 și fost jucător la echipe precum Real Madrid sau Panahinaikos. El a reprezentat Croația la Jocurile Olimpice din 1996 și la patru ediții EuroBasket.

De cealaltă parte, lotul Macedoniei îi cuprinde pe frații Vojdan și Damjan Stojanovski, drept ultimi reprezentanți ai acelei echipe care a ocupat locul 4 la EuroBasket 2011! În lot se regăsește fostul jucător al lui BCM U FC Argeș Pitești și CSU Brașov, Aco Kostoski.

Macedonenii au efectuat deplasarea în Kosovo cu doi naturalizați. Este vorba despre pivoții Richard Hendrix (actualmente la Le Mans Sarthe – campioana Franței), respeciv Shane Whittington (legitimat la Zenit St. Petersburg, în Liga VTB). Doar unul dintre ei va juca în această seară. De notat că e posibil să se opereze o modificare la acest capitol pentru meciul cu România. Antrenorul Macedoniei este Jordanco Davitkov.

Meciul se dispută la Prishtina, cu începere de la ora 21:30.

Programul rundei inaugurale în faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021

Grupa A
Belarus vs Danemarca
Suedia stă

Grupa B
Kosovo vs Macedonia
România stă

Grupa C
Belgia vs Portugalia
Islanda stă

Grupa D
Austria vs Cipru
Marea Britanie stă

Echipele care nu joacă astăzi vor susține primul meci pe 16 septembrie anul curent.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.