Kosovo va juca opt meciuri în tot atâtea zile la Campionatul European U16 masculin Divizia B 2018

Duminică (12.08) și miercuri (15.08) ar fi trebuit să fie zile de pauză la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018, găzduit la Sarajevo, Bosnia-Herțegovina. În realitate, dintr-o situație mai mult decât delicată, în zilele amintite se va desfășura câte un meci.

Acest lucru se explică prin faptul că jucătorii și staff-u tehnic al echipei naționale a statului Kosovo au primit viză de acces în Bosnia-Herțegovina după începerea competiției. În aceste condiții meciurile acestei echipe împotriva formației gazdă și a Ucrainei au fost amânate de la datele inițiale – joi (09.08) și vineri (10.08) pentru duminică (10.08) și miercuri (15.08).

Primul meci disputat de Kosovo la amintita competiție a avut loc sâmbătă (11.08) în ce de-a 3-a zi de comptiție la Sarajevo. Această echipă a întâlnit Cehia, pierzând categoric, scor 54-103. Meciul face parte din programul Grupa D, acolo unde, alături de formațiile deja enumerate, mai evoluează Elveția și Belarus.

Așadar, duminică (12.08), ora 19:45, la Sarajevo, se dispută meciul dintre Kosovo și Bosnia-Herțegovina. De notat că prin situația creată, reprezentativa Kosovo-ului va juca opt meciuri în zile consecutive. Este vorba despre perioada 11-18 august anul curent!

Reamintim că în anumite zone din spațiul ex-iugoslav continuă tensiunile și presiunile de natură politică și etnică în pofida faptului că războiul etnic s-a încheiat. Kosovo este o țară în continuare nerecunoscută de mai multe state ale lumii, între ele și Bosnia-Herțegovina. În aceste condiții relațiile diplomatice sunt inexistente, lucru ce a condus la situația creată.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.