KB Kosice elimină campioana și pătrunde în finala campionatului Slovaciei

KB Kosice a pătruns în finala campionatului Slovaciei – ediția 2017/18. Formația antrenată de Milan Curovic, care a disputat câteva meciuri de pregătire în presezon la Sibiu și Oradea, a eliminat campioana în exercițiu, Inter Bratislava. Scorul general a fost de 4-2.

Meciul 6, desfășurat marți (24.04), la Kosice, a fost adjudecat de amfitrioni cu scorul de 97-86. A fost un meci controlat de către învingători, aceștia construind un avantaj de 20 puncte pe parcursul primelor trei secvențe de joc.

Igor Maric a avut 20 puncte, 7 recuperări pentru formația învingătoare. În angrenajul acestei formații se regăsește și Pedja Stamenkovic, jucător ce a petrecut prima parte a actualului sezon alături de CSM CSU Oradea. Fost jucător la BCM U Piești, fundașul sârb a contabilizat 14 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări și 3 capace în contul formației învingătoare.

De cealaltă parte, Radoslav Rancik a reușit 26 puncte și 13 recuperări. L-a secondat Aleksandar Vlahovic, fost jucător la Ploiești și Oradea, cu 18 puncte. La Inter au jucat Nemanja Barac – 5 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții, respectiv Salih Nuhanovic – 7 puncte.

Câștigătoare a Cupei Slovaciei în actualul sezon competițional. KB Kosice administrează astfel un nou eșec lui Inter Bratislava, formație ce a pierdut ultimul act al amintitei întreceri. Formația antrenată de Milan Curovic a câștigat Cupa Slovaciei și în 2017, având un titlu național, cucerit în anul 2015. De notat că Curovic a câștigat campionatul Slovaciei în 2016, la cârma lui Prievidza.

KB Kosice a terminat sezonul regulat pe locul al 4-lea și se va duela în finala campionatului cu Levice, a 2-a clasată în faza regulată, după ce în penultimul act a învins câștigătoarea sezonului regulat. Milivoje Mijovic, fost jucător la BC Mureș, este component al lui Levice.

Aceasta e prima finală de campionat din istoria lui Levice. Gruparea amintită a disputat ultimul act al Alpe Adria Cup – ediția 2018.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.