Khimki Moscova s-a calificat în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2017/18

Khimki Moscova este cea de-a 6-a echipă care și-a asigurat prezența în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2017/18. Formația antrenată de către Giorgos Bartzokas este prima formație calificată în fazele eliminatorii ale actualei ediții din postură de formație care nu beneficiază de contract pe termen lung pentru participarea în competiția supremă.

Moscoviții au câștigat cu scorul de 85-73, pe terenul lui Anadolu Efes Istanbul, în cadrul etapei a 27-a din sezonul regulat al Euroligii. Meciul s-a desfășurat miercuri (21.03). Malcolm Thomas a totalizat 17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, iar Alexey Shved a adăugat 16 puncte, 8 pase decisive și 3 intercepții pentru învingători.

Cu trei etape rămase de disputat din sezonul regulat, Khimki are 16-11 la general. Rușii sunt la egalitate cu Real Madrid, Zalgiris Kaunas și Panathinaikos Atena. Aceste formații se situează pe locurile 4-7. Lupta se dă pentru locul 4, care asigură avantajul terenului propriu în sferturile de finală.

Celelalte cinci echipe care și-au asigurat din punct de vedere matematic prezența în sferturile de finală ale Euroligii din acest an sunt CSKA Moscova, Fenerbahce Dogus Istanbul, Olympiacos Pireu, Real Madrid și Panathinaikos Atena. Cinci din ultimele șase echipe care au cucerit trofeul.

Cum a ajuns în Euroligă și cum poate să rămână acolo

De-a lungul istoriei sale, Khimki a mai jucat în alte patru ediții la nivel de Euroligă. Debutul s-a consemnat în sezonul 2009/10, a continuat în 2010/11, după care a revenit în competiția supremă prin câștigarea EuroCup (2012 și 2015), adică în sezoanele 2012/13 și 2015/16.

Khimki a obținut dreptul de participare în actuala ediție a Euroligii masculine prin calificarea în finala Ligii VTB – ediția 2016/17. Astfel, echipa amintită a obținut cea mai bună clasare din întregerea regională menționată exceptând pe CSKA Moscova, formație ce deține un contract pe termen lung cu Euroleague Basketball ceea ce îi asigură prezența în competiție indiferent de rezultatele din competiția internă/regională.

Participarea în ediția 2017/18 a Euroligii masculine a condus la stabilirea celui mai mare buget din istoria clubului moscovit. Khimki are aproximativ 20 milioane euro în actuala stagiune. Parcursul echipei în Liga VTB, acolo unde a suferit înfrângeri surprinzătoare, precum cea cu Kalev/Cramo, respectiv bilanțul general de 9-8, ce o plasează pe locul al 5-lea în clasament, au creat tensiuni în cadrul clubului.

În continuare, șansa lui Khimki de a juca în Euroligă și în sezonul 2018/19 se leagă de câștigarea competiției în acest sezon, ori câștigarea Ligii VTB (sau calificarea în finală, cu condiția ca trofeul să fie câștigat din nou de CSKA).

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.