Khimki Moscova și-a asigurat locul în ediția 2018/19 a Euroligii masculine

Khimki Moscova va juca pentru al 2-lea sezon consecutiv în Euroliga masculină. Acest lucru a devenit o certitudine în urma rezultatelor consemnate în prima zi a Final Four-ului Ligii VTB. Acesta se desfășoară la VTB Ice Palace, din Moscova.

Ziua semifinalelor a demarat cu victoria clară a lui CSKA Moscova asupra celor de la Zenit St. Petersburg. Rezultatul final a fost de 84-67. Partida a fost dominată de elevii lui Dimitris Itoudis, care s-au desprins la 44-30 în primele 20 minute de joc. Ecartul a continuat să crească, ajungându-se la scorul de 63-41 cu zece minute înainte de final. CSKA s-a menajat din punct de vedere defensiv în ultimul act.

Sergio Rodriguez a reușit 21 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Will Ckyburn a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Nando De Colo a încheiat cu 13 puncte, iar Cory Higgins a avut 11 puncte pentru învingători. Demonte Harper a replicat cu 16 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive în contul lui Zenit.

Prim prisma acestui rezultat, respectiv a calificării lui CSKA Moscova în finala Ligii VTB, a devenit limpede că cea de-a 2-a semifinală va fi decisivă pentru acontarea locului acordat Ligii VTB în Euroliga masculină. CSKA are contract pe termen lung cu privire la participarea în competiția supremă.

Astfel, Khimki Moscova a depășit pe Unics Kazan, scor 76-71. Elevii lui Giorgos Bartzokas au controlat situația pe tabela de marcaj. S-au consemnatșapte schimbăril conducere și trei egalități, dar Khimki a controlat situația în repriza secundă. Acest lucru s-a datorat prestației uluitoare din partea lui Alexey Shved.

Acesta a totalizat 36 puncte, însă trebuie notat că a terminat cu 11/26 la aruncările din acțiune. Shved a adăugat 6 recuperări și 5 pase decisive, cu șapte posesii pierdute. Charles Jenkins a adăugat 12 puncte pentru Khimki. Jamar Smith a replicat cu 23 puncte, iar Stephane Lasme a terminat cu 13 puncte, 12 recuperări pentru Unics.

CSKA Moscova și Khimki Moscova vor juca în următoarea ediție a Euroligii masculine. Ele se duelează direct în finala Ligii VTB, programată pentru duminică (10.06). Astfel, rămâne de stabilit numele ultimei echipe care va evolua în următoarea ediție a Euroligii masculine. Este vorba despre câștigătoarea Bundesligii. Bayern Munchen și Alba Berlin sunt la egalitate, scor general 1-1 în seria care se joacă în sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.