Khimki Moscova administrează lui Real Madrid primul eșec stagional

Real Madrid a suferit primul eșec stagional. Formația antrenată de Pablo Laso și-a văzut oprită seria de patru victorii consecutive în Euroligă și de zece în toate competițiile. Khimki Moscova, antrenată de grecul Georgios Bartzokas – fostul tehnician al Barcelonei, a administrat primul eșec stagional pentru gruparea iberică. Meciul dintre cele două, contând pentru etapa a 5-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2017/18, transmis la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 86-80.

Jocul a avut parte de echilibru, cu mențiunea că reprezentanta Ligii VTB a avut mai mereu inițiativa pe tabela de marcaj. De altfel, Khimki a câștigat primele trei secvențe de joc. Este vorba despre următoarele parțiale: 25-23 la prima pauză, 45-39 după 20 minute de joc, respectiv 66-59 la intrarea în secvența a 4-a.

Madrilenii au recuperat deficitul și au trecut în avantaj, scor 69-68, în cursul sfertului decisiv. Khimki a reacționat și a revenit la conducere, însă Real Madrid a avut oportunitatea să revină la conducere spre finalul jocului. Facundo Campazzo l-a servit pe Luka Doncic, acesta având o aruncare de trei puncte necontestată. Mingea a ieșit de pe inel, iar rușii s-au desprins decisiv de la linia de pedeapsă.

În urma acestui rezultat ambele echipe au 4-1 la general.

Statistica

Raportul recuperărilor ofensive în această confruntare a fost net favorabile spaniolilor. Aceștia au cules 17 recuperări sub panoul advers, iar moscoviții au bifat doar nouă. În schimb, Khimki a avut un procentaj de 54% la aruncările din acțiune, cu zece procente peste Real.

Alexey Shved a totalizat 20 puncte, 5 pase decisive, James Anderson a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, Anthony Gill a terminat cu 12 puncte, iar Malcolm Thomas a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări pentru învingători. Luka Doncic a replicat cu 12 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, iar Fabien Causeur, Gustavo Ayon și Jeffery Taylor au bifat câte 10 puncte fiecare pentru Real Madrid.

Revenire

Anthony Randolph a revenit în angrenajul lui Real Madrid la distanță de două săptămâni de la accidentarea suferită la umăr. Americanul cu cetățenie slovenă a intrat cu o săptămână mai devreme decât s-a preconizat inițial. El a avut 6 puncte și 2 recuperări în timp limitat de joc.

Foto&video: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Khimki Moscova administrează lui Real Madrid primul eșec stagional

  • Doncici a început meciul excelent, apoi nu a mai putut marca prea ușor. Khimki a marcat cu ușurință atit prin starul Svehd cit și prin americani, iar garnitura a doua a fost surpriza care a menținut echipa în avantaj.
    O mica surpriza.

  • Chiar, ce nație o fi Shved de fapt..

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.