Khimik Youzhny realizează dubla în Ucraina

Khimik Youzhny a câștigat prima ediție a SL Favorit Sport, competiție ce a înlocuit Superliga Ucrainei. Fostul adversar al Energiei Târgu-Jiu în playoff-ul FIBA Europe Cup a realizat eventul în Ucraina pe parcursul sezonului 2015/16. Gruparea amintită s-a oprit în sferturile de finală ale competiției continentale în care a participat.
În finala campionatului, Khimik s-a duelat cu Dynamo Kiev cu scorul de 3-1 la general, la cap[tul unor jocuri foarte echilibrate. Rezultatele celor patru partide ale ultimului act: 77-79, 70-65, 78-75 și 78-76.

Branden Frazier a fost desemnat MVP al ultimului meci din finală. Americanul a avut 29 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive în partida ce a înclinat decisiv balanța în seria pentru titlul național.

Khimik Youzhny obține cel de-al 2-lea titlu național în Ucraina. Această echipă a câștigat și ultima ediție a Superligii, desfășurată în sezonul 2014/15.

De notat că liga din Ucraina parcurge o perioadă modestă, explicabilă prin prisma conflictelor politice și militare din zonă. Jucătorii străini care aduc un plus de valoare întrecerii se feresc de Ucraina, iar o bună parte a jucătorilor ucrainieni au ales să-și continue activitatea pe alte meleaguri, dovadă în acest sens fiind numărul în creștere de astfel de jucători inclusiv în Liga Națională a României.

Pe de altă parte, infrastructura continuă să fie la nivel foarte ridicat, Ucraina fiind desemnată inițial gazdă a EuroBasket 2015. Această situație s-a schimbat tot din cauza conflictelor existente în țara vecină României.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.