Kevin Ware a semnat primul contract profesionist

Protagonist al unuia dintre cele mai cumplite accidentări consemnate pe terenul de baschet, Kevin Ware este pe punctul de a-și începe cariera profesionistă. Americanul în vârstă de 23 ani a semnat primul contract din carieră.

Ware a fost recrutat de finlandezii de la Kauhajoki Karhu, la scurt timp după ce și-a finalizat studiile universitare. Originar din Bronx, Kevin a suferit multiple rupturi ale tibiei într-un meci din sferturile de finală ale turneului NCAA din anul 2013.

Recrutat de Louisville în vara anului 2011, Ware a petrecut aproape trei ani sub comanda lui Rick Pitino la una dintre cele mai celebre școli de baschet din SUA. În vara anului 2014, după ce a revenit pe terenul de baschet, sportivul amintit s-a transferat la Georgia State University, acolo unde a disputat ultimii doi ani din cariera universitară.

În cinci sezoane la nivel universitar, trei cu Louisville și doi cu Georgia State, Kevin Ware a avut 131 meciuri jucate (66 pentru Lousiville, 65 pentru Georgia State) și medii pe carieră de 6.2 puncte, 2.3 recuperări, 1.7 pase decisive și 1.1 intercepții în 21.7 minute pe partidă. El a avut procentaje de 45% la două puncte, 33% la trei puncte, respectiv 72% la linia de pedeapsă.

De notat că Ware a primit susținere morală din partea multor staruri ale sportului profesionist nord-american imediat după accidentarea a cărei imagini au făcut înconjurul planetei în urmă cu mai bine de trei ani. Ulterior, tânărul amintit a făcut același lucru și a venit în sprijinul sportivilor ce au suferit accidentări similare. Printre cei care au beneficiat de susținerea morală a lui Ware este Paul George, superstarul Indianei Pacers și al echipei naționale a Statelor Unite ale Americii, accidentat grav la genunchi în cel mai bun moment al carierei sale, la un banal meci demonstrativ al Team USA.

Înalt de 1.88 metri, în vârstă de 23 ani, Ware este fundaș. El evoluează în principal la poziția 1, dar poate fi utilizat și la poziția 2.

Kauhajoki Karhu a fost eliminată din primul tur al playoff-ului în liga finlandeză în sezonul recent încheiat. Această echipă a încheiat sezonul regulat pe locul al 2-lea, însă a pierdut seria cu a 7-a clasată, Helsinki Seagulls, scor general 2-3.

Noua echipă a lui Ware are două titluri de campioană a Finlandei (2007 și 2009), respectiv alte două semifinale de campionat (2013 și 2015).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.