Kevin Durant intenționează să continue alături de Golden State

Kevin Durant a declarat înaintea Meciului 4 al finalei NBA 2018 că plănuiește să continue alături de Golden State Warriors. Baschetbalistul care a marcat 43 punce în Meciul 3 al seriei cu Cleveland Cavaliers a făcut această afirmație în cadrul interviului acordat jurnalistei Rachel Nichols.

Durant a precizat următoarele:

„Plănuiesc să rămân alături de Warriors. Mai avem mici detalii de pus la punct în ceea ce privește continuarea acestei colaborări.”

Reamintim faptul că Durant s-a alăturat lui Golden State în vara anului 2016, venind de la OKC Thunder, după ce această echipă a irosit un avantaj de 3-1 la general în finala Conferinței Vest. Ulterior, Warriors au irosit un avantaj de 3-1 în finala NBA, disputată în compania lui Cleveland Cavaliers.

Sosirea lui KD în Oakland a adus dominația totală a californienilor, aceștia controlând cu autoritate playoff-ul NBA din sezonul 2016/17. Golden State a avut emoții în seria cu Houston Rockets din finala Vestului în ediția 2017/18, reușind să revină de la 2-3 la general în condițiile în care texanii l-au pierdut pe Chris Paul pentru ultimele două meciuri ale seriei.

Durant a încasat cu zece milioane dolari mai puțin din angajamentul lui Golden State în sezonul 2017/18 decât maximul pe care l-ar fi putut obține la o altă echipă. El a acceptat diminuarea salariului pentru a oferi echipei posibilitatea de a le prelungi contractele lui Andre Iguodala și Shaun Livingston, principalele rezerve ale formației pregătite de Steve Kerr.

Rămâne de văzut ce contract va semna Durant cu Warriors. El are o opțiune în contract de a juca sezonul 2018/19 pentru 26.2 milioane dolari, iar în vara anului următor să devină agent liber nerestricționat. E posibil însă ca Durant să renunțe la această opțiune și să semneze un nou angajament cu Golden State pe o durată mai lungă, de 2-3-4 ani pentru un salariu mai mare.

Cert este că Warriors au avut un fond de salarii de 135 milioane dolari, mult peste plafonul impus de ligă. Astfel, clubul și-a asumat să plătească taxă de lux către ligă, însă un nou titlu NBA și numărul mare de meciuri disputate pe teren propriu (o sursă extrem de importantă de venit suplimentar, pe lângă uriașul contract TV al ligii) permit patronatului să plătească această taxă către NBA.

De notat că pentru sezonul 2018/19, Golden State Warriors îi are sub contract pe Stephen Curry (37.5 milioane dolari), Klay Thompson (18.9), Draymond Green (17.4), Andre Iguodala (16.0), Shaun Livingston (8.3), Damian Jones (1.5), Jordan Bell (1.3), respectiv Quinn Cook (1.5).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.