Kevin Durant este MVP-ul finalei NBA 2018

Kevin Durant a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al finalei NBA 2018. El a ghidat-o pe Golden State Warriors spre cel de-al 2-lea titlu consecutiv, după 4-0 la general în seria cu Cleveland Cavaliers.

Durant, jucător venit la Warriors în vara anului 2016, după ce a evoluat pentru Seattle SuperSonics/Oklahoma City Thunder, a avut medii statistice de 28.7 puncte, 10.7 recuperări și 7.5 pase decisive pe partidă în ultimul act al marii finale. KD a avut două prestații senzaționale în partidele desfășurate în Cleveland. A totalizat 43 puncte în Meciul 3, pentru ca apoi să realizeze un triple-double în Meciul 4.

Acesta este cel de-al 2-lea titlu de MVP al finalei NBA din cariera lui Durant. El a disputat a 3-a finală, câștigând al 2-lea trofeu de campion. Kevin a jucat o finală NBA alături de OKC Thunder, pierdută cu Miami Heat, fiind desemnat MVP al ultimului act la prima finală disputată alături de Warriors.

Celălalt candidat la titlul de MVP al finalei a fost Stephen Curry. Acesta a înscris 37 puncte în ultimul meci al seriei. Steph a transformat 22 aruncări de trei puncte în seria cu Cleveland. Raportul final al votului pentru trofeul de cel mai bun jucător al finalei NBA 2018 a fost de 7-4 în favoarea lui Durant.

KD devine al 11-lea jucător din istorie care obține trofeul de MVP al finalei de cel puțin două ori. Primii zece au fost: Michael Jordan (de șase ori), Magic Johnson, Shaquille O’Neal, Tim Duncan și LeBron James (de trei ori fiecare), respectiv Kobe Bryant, Larry Bird, Hakeem Olajuwon, Willis Reed și Kareem Abdul-Jabbar (de două ori fiecare).

De-a lungul celor patru finale NBA consecutive ce au opus pe Golden State și Cleveland, jucătorii care au obținut premiul de MVP al ultimului act sunt: Andre Iguodala (Warriors, 2015), LeBron James (Cavs, 2016), respectiv Kevin Durant (Warriors, 2017 și 2018).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.