Keith Langford este cel mai bun marcator al sezonului în Euroliga masculină

Americanul Keith Langford, de la Unics Kazan, a fost desemnat cel mai bun marcator al Euroligii – ediția 2016/17. El este recompendat pentru a 2-a oară în carieră cu trofeul Alphonso Ford.

Langford a avut o medie de 21.75 puncte pe meci. El a jucat în 28 din totalul de 30 partide susținute de echipa sa și a depășit borna 20 la puncte marcate în 19 partide. Numărul 5 de la Unics este primul jucător din istoria Euroligii care înscrie peste 600 puncte într-un singur sezon. A avut 609 puncte marcate.

Este cea mai mare medie de puncte pe meci pentru un jucător în Euroligă de la introducerea trofeului Alphonso Ford. Acest lucru este cu atât mai prețios cu cât sezonul 2016/17 a cuprins un nou sistem și un calendar mult mai aglomerat și mai dificil pentru jucători și echipe. Sportivul amintit a cucerit acest trofeu și în urmă cu trei ani, atunci când evolua pentru EA7 Milano.

De-a lungul acestui sezon s-a consemnat o serie de cinci meciuri consecutive în cadrul cărora Keith Langford a înscris cel puțin 25 puncte. El devine doar al 2-lea jucător din istoria competiției recompensat cu trofeul Alphonso Ford de mai multe ori.

Igor Rakocevic este singurul jucător din istorie care a obținut trofeul Alphonso Ford de trei ori. Este vorba despre edițiile încheiate în 2007, 2009 și 2011. Ceilalți câștigători sunt Nando De Colo îbn 2016, Taylor Rochestie (Nizhny Novgorod, 2015); Bobby Brown (Montepaschi Siena, 2013), Bo McCalebb (Montepaschi Siena, 2012); Linas Kleiza (Olympiacos Pireu, 2010); Marc Salyers (Roanne, 2008); Drew Nicholas (Benetton Treviso, 2006); respectiv Charles Smith (Scavolini Pesaro, 2005).

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.