Keith Clanton, noul jucător al Stelei București

Keith Clanton este noul jucător al Stelei București. Anunțul a fost făcut pe site-ul eurobasket.com. Înalt de 2.05 metri și în vârstă de 29 ani, acesta evoluează la pozițiile 4-5.

Cariera profesionistă a acestui baschetbalist a demarat în 2013. El a absolvit universitatea Central Florida, pentru care a evoluat în NCAA timp de patru sezoane.

Originar din SUA, Clanton a jucat pentru Anwil Włocławek (Polonia), Seoul Samsung Thunders (Corea de Sud), Leones de Ponce (Puerto Rico), Hapoel Be’er Sheva (Israel), PAOK Salonic (Grecia), Lukoil Academic (Bulgaria), Levski Sofia (Bulgaria) și Rethymno Cretan Kings (Grecia).

În sezonul 2018/19, Clanton a jucat în prima ligă elenă, alături de Rethymno și a avut 26 apariții în acest campionat. El a avut medii de 4.0 puncte, 6.7 recuperări (1.9 ofensive) și 1.5 pase decisive pentru 8.6 la eficiență în aproape 19 minuite pe meci. A terminat sezonul cu 51% la aruncările din acțiune și a avut doar 13% la linia de pedeapsă. Rethymno a ocupat locul 11 în precedenta ediție de campionat în Grecia.

De altfel, trebuie notat că a petrecut două sezoane și jumătate în primul eșalon al Greciei, acolo unde a bifat 63 apariții și are medii statistice de 7.3 puncte, 8.1 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.0 capace pentru 12.7 la eficiență. Clanton are și o experiență în Basketball Champions League.

Jucător atletic, extrem de util în faza de apărare, Keith Clanton nu dispune de aruncare, nefiind un jucător care să reprezinte o amenințate pentru coș în afara spațiului de trei secunde. În schimb, este un pivot modern, mobil, capabil să atace coșul în pick and roll și să creeze spații pentru colegii săi în faza ofensivă.

Până la această oră, Steaua București a anunțat numirea lui Cătălin Burlacu în funcția de antrenor principal și continuarea cu Zoltan Safar pe funcția de antrenor asistent. De asemenea, au fost oficializate transferurile lui Radu Voinescu și Alex Hărănguș.

Lipsește confirmarea legitimării lui Clanton. Totodată, TotalBaschet.ro a anunțat că formația din capitală va continua colaborările cu Andrei Mandache și Radu Vîrnă, respectiv legitimările lui Mihai Gavrilă și Dani Mâinea. Aceste informații nu au fost confirmate pe cale oficială până la această oră.

1 comentarii On Keith Clanton, noul jucător al Stelei București

  • Da, interesant jucator, un CV bun, singurul semn de intrebare il reprezinta cifrele usor modeste din ultimul an. Sunt foarte curios sa vad duelul dintre el si Cooper, de exemplu.
    Se anunta un campionat puternic sezonul viitor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.