Kataja completează lista echipelor calificate în turul 3 din BasketballCL

Kataja Basket a obținut calificarea în cel de-al 3-lea tur preliminar din Basketball Champions League. Campioana Finlandei a remizat în confruntarea cu Joventut Badalona din Spania, scor 71-71, în manșa a 2-a din cel de-al 2-lea tur preliminar.

Scandinavii câștigaseră prima manșă cu scorul de 79-75. Astfel, formația pregătită de Greg Gibson a avansat în cel de-al 3-lea tur preliminar, cu scorul general de 150-146.

Prin prisma acestui rezultat și având în vedere că Badalona și-a exercitat dreptul de a se retrage din cupele europene dacă este eliminată în preliminariile Basketball Champions League, devine limpede că se eliberează un loc în grupele FIBA Europe Cup. Acesta va fi acoperit de una dintre formațiile învinse în cel de-al 2-lea tur preliminar al amintitei competiții.

Următorul oponent al lui Kataja este Telekom Bonn din Germania.

Programul complet al turului al 3-lea este:

Kataja Basket (FIN) vs Telekom Bonn (GER)
Avtodor Saratov (RUS) vs Capo d’Orlando (ITA)
Lukoil Academic (BUL) vs Jutentus Utena (LTU)
Alba Fehervar (HUN) vs Pinar Karsiyaka (TUR)
Tsmoki Minsk (BLR) vs Nanterre 92 (FRA)
MHP Riesen Ludwigsburg (GER) vs Basic Fit Bruxelles (BEL)
Antwerp Giants (BEL) vs Rosa Radom (POL)
Donar Groningen (NED) vs Estudiantes Madrid (ESP)

Prima manșă are loc pe 29 septembrie, în fieful echipelor calificate în urma celui de-al 2-lea tur preliminar. Manșa a 2-a se dispută pe 2 octombrie, pe terenul formațiilor care accesează competiția direct din turul al 3-lea.

Învingătoarele se vor califica în grupele Basketball Champions League. Învinsele vor juca în grupele FIBA Europe Cup cu precizarea că anumite grupri și-ar putea exercita dreptul de a nu juca în această întrecere dacă sunt eliminate în peliminariile BasketballCL.

Foto: www.championsleague.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.