Kataja Basket este noua campioană a Finlandei

Kataja Basket a cucerit cel de-al 2-lea titlu de campioană a Finlandei. Formația amintită, fost adversar al CSM CSU Oradea în Basketball Champions League, acolo unde au oferit un spectacol de senzație în cadrul Meciului săptămânii, în luna ianurie a acestui an, a dispus de Salon Vilpas cu scorul general de 4-2.

Meciul 6, desfășurat sâmbătă (13.05), la Joensuu, a fost câștigat de elevii lui Greg Gibson cu scorul de 94-65. Deși a avut doar cinci vizite la linia de pedeapsă, Kataja a dominat la recuperare (45-26, cu 14-3 la cele ofensive).

Jekerious Bradley a totalizat 24 puncte, 9 recuperări, iar Daniel Mullings a terminat cu 23 puncte, 6 recuperări pentru formația învingătoare. Brandon Edwards a replicat cu 21 puncte pentru Salon Vilpas.

Foto: Juha Tamminen

Scorul general a fost de 4-2 în favoarea lui Kataja Basket. De notat că această formație s-a clasat pe locul al 2-lea în sezonul regulat, dar a dispus de câștigătoarea acestei faze a competiției în ultimul act.

Precedentul titlu național obținut de Kataja Basket datează din anul 2015. În sezonul anterior formația amintită a fost eliminată în primul tur al playoff-ului.

Este primul titlu național obținut de Kataja sub comanda lui Greg Gibson. Acesta a fost un rival al formației amintite în trecut, atunci când tehnicianul american se afla la cârma lui Bisons Loimaa, acolo unde l-a antrenat pe Martin Zeno, câștigând două titluri în 2012 și 2013, pierzând finala din 2015.

Campioana Finlandei în sezonul 2015/16 a fost Kouvot, formație clasată pe locul 6 în sezonul regulat al actualei ediții de campionat și eliminată din primul tur al playoff-ului.

Prin prisma acestui trofeu, Kataja Basket obține dreptul de participare în următoarea ediție Basketball Champions League.

În altă ordine de idei, Budivelnik Kiev a dispus de Khimik Youzhne în finala Superligii Ucrainei. Scorul general a fost de 3-1. Ultimul meci al finalei s-a încheiat cu scorul de 92-75. Astfel, Khimik – alt fost oponent al CSM CSU Oradea în Basketball Champions League – își vede întreruptă seria de două titluri naționale consecutive.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.