Karhu Basket învinge în Bulgaria, dar irosește un avantaj imens

La trei zile după victoria obținută la Arena Antonio Alexe din Oradea, campioana în exercițiu a Finlandei a repurtat un nou succes în deplasare. Karhu Basket a triumfat în prima manșă a dublei pe care o dispută în compania lui Lukoil Levski Sofia, campioana Bulgariei.

Partida a avut loc la Universiada Hall și s-a încheiat cu scorul de 93-88. Scandinavii au controlat jocul și la un moment dat păreau capabili să tranșeze calificarea încă din prima manșă, însă bulgarii au revenit amenințător pe final și se mențin cu șanse reale în cursa de calificare în cel de-al 3-lea tur preliminar al Basketball Champions League – ediția 2018/19.

Elevii lui Jussi Laakso s-au desprins la 44-35 în prima jumătate. Lucrurile s-au complicat pentru Levski în debutul reprizei secunde. Un parțial de 18-5 a dus scorul la 62-40! Finlandezii au marcat 32 puncte în secvența a 3-a, la capătul căreia tabela de marcaj indica scorul de 76-53.

Lukoil Levski a avut o replică foarte bună în secvența decisivă, atunci când a înscris 35 puncte. Astfel, scorul s-a strâns, pe fondul unei relaxări premature a finlandezilor și soarta calificării va fi decisă în manșa a 2-a.

Bojan Sarcevic a totalizat 22 puncte, 10 pase decisive, 3 intercepții pentru 30 la eficiență în 34 minute de joc. Durrell Summers a adăugat 19 puncte, Michael Moser a terminat cu 17 puncte, 6 recuperări, iar Amenhotep Abif a izbutit 12 puncte, înainte să fie descalificat pentru cinci greșeli personale. În replică, Deyan Ivanov a reușit 16 puncte, 11 recuperări, Hristo Zahariev a adăugat 15 puncte, 4 recuperări, alți trei jucători având cel puțin 13 puncte pentru campioana Bulgariei.

Manșa a 2-a se dispută pe 28 septembrie, la Kauhajoki. Important este modul în care se recuperează jucătorii celor două echipe. Învingătoarea se duelează cu Nanterre 92 în cel de-al 3-lea și ultimul tur preliminar din BCL.

Foto: www.championsleague.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.