Juvonte Reddic continuă alături de campioana Ungariei

Juvonte Reddic este primul jucător străin anunțat pe cale oficială de Falco Szombathely, campioana în exercițiu a Ungariei. Americanul în vârstă de 27 ani, înalt de 2.06 metri evoluează la poziția 5.

Reddic a jucat pentru Falco și în sezonul anterior, ajutând din plin la câștigarea campionatului. El a avut 41 apariții cu medii statistice de 13.7 puncte, 6.0 recuperări și 1.1 pase decisive în 24.2 minute pe paertidă în primul eșalon maghiar. De asemenea, a avut șase apariții în FIBA Europe Cup cu medii de 14.2 puncte, 5.8 recuperări și 1.3 pase decisive.

Extrem de mobil și de atletic, Reddic și-a început cariera profesionistă în anul 2014, după ce a absolvit universitatea Virginia Commonwealth. El a jucat pentru Victoria Libertas Pesaro, Virtus Bologna (Italia), Canton Charge (G-League), Kolossos Rhodos (Grecia) și Belfius Mons-Hainaut (Belgia).

Formația din Szombathely continuă cu antrenorul sloven Gasper Okorn. De asemenea, maghiarii au prelungit contractele autohtonilor Zoltan Perl, Benedek Varadi și Oliver Biro. De asemenea, a fost legitimați Szilard Benke, Marko Filipovity și Marko Krivacevic. Este de așteptat ca și naturalizatul Darrin Govens să continue alături de Falco.

Conducerea clubului maghiar a anunțat că va începe sezonul 2019/20 cu trei jucători străini, însă va miza pe un contingent de jucători autohtoni foarte importanți.

Președintele Gyorgy Grazer a declarat următoarele:

„Planul este să începem sezonul 2019/20 cu trei jucători străini. În prezent avem un jucător de poziția 5 care corespunde acestui criteriu. Suntem în discuții pentru legitimarea unui jucător pentru poziția 1, respectiv a unuia pentru pozițiile 4-5.”

Potrivit site-ului maghiar www.bb1.hu este puțin probabil ca oricare dintre ceilalți străini care au evoluat la Falco în sezonul precedent să continue la această echipă. Așadar, este de așteptat ca Szombathely să abordeze noul sezon cu un conducător de joc nou, respectiv cu un nou om mare.

CSM CSU Oradea se duelează cu Falco Szombathely în primul tur preliminar al Basketball Champions League. Prima manșă are loc pe 17 septembrie în Ungaria, pentru ca returul să fie programat trei zile mai târziu la Oradea. Ambele echipe și-au manifestat intenția de a evolua în FIBA Europe Cup dacă nu se califică pentru grupele BCL.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.