Justas Tamulis, Aurelian Gavriloaia și Dragoș Gheorghe completează lotul lui CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a anunțat legitimarea a trei jucători. Aceștia sunt Justas Tamulis, Dragoș Gheorghe și Aurelian Gavriloaia. Formația antrenată de către Dan Fleșeriu a încheiat astfel campania de transferuri pentru startul sezonului 2018/19.

🏀În acest moment, lotul BC CSU Sibiu este complet🏀#haicsu #csusibiu #sibiu

Publicată de BC CSU Sibiu pe Joi, 16 August 2018

Tamulis are 24 ani, este originar din Lituania și măsoară 1.94 metri. El evoluează la mai multe poziții la perimetru și este cel de-al 6-lea jucător străin, primul non-american, recrutat de galben-albaștri în această vară.

Cariera lui Justas la nivel de seniori a demarat în anul 2011. El a jucat pentru Žalgiris-Arvydas Sabonis school, Žalgiris-2 Kaunas, Cafés Candelas Breogán, Nevėžis Kėdainiai, respectiv Pieno žvaigždės Pasvalys. Are, așadar, experiențe în Lituania și cel de-al 2-lea eșalon al Spaniei. De asemenea, are mai multe sezoane disputate în Liga Baltică, dar și în FIBA Europe Cup.

În ultimul sezon Justas Tamulis a jucat pentru Nevėžis Kėdainiai, în primul eșalon al Lituaniei. El a bifat 32 prezențe în campionat și 11 în cupele europene pe parcursul sezonului 2017/18. A avut medii statistice de 7.6 puncte, 1.7 pase decisive, 1.5 recuperări cu 0.8 posesii pierdute în 22.9 minute pe partidă, cumulat în cele 43 meciuri oficiale disputate.

A fost titularizat în 35 dintre meciurile disputate și a avut procentaje de 38% la aruncările din acțiune, incluzând 39% la trei puncte, respectiv 85% la linia de pedeapsă. A avut o medie de 4.3 aruncări de la mare distanță pe meci în ultimul sezon competițional.

Tamulis este campion mondial universitar cu Lituania, performanță obținută în urmă cu un an. El a fost component al echipelor naționale juvenile. Palmaresul său cuprinde medalie de argint la Campionaul Mondial U19 din 2013, respectiv argint la Campionatele Europene U18 2012 și U16 2010.

Gheorghe continuă alături de CSU Sibiu. El face parte din lotul ardelenilor din 2016. În schimb, Gavriloaia sosește de la CSM Steaua București, fiind format la ACS Dan Dacian București. El a jucat la Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2018.

Lotul lui CSU Sibiu pentru sezonul 2018/19

Fundași – Lucas Tohătan, Mirel Dragoste, Kevin Hardy
Extreme – Monyea Pratt, Justas Tamulis, Alex Varga, Aurelian Gavriloaia, Wilhelm Brosser
Pivoți – Isaiah Philmore, Dragoș Gheorghe, Randal Falker, Chris Cooper

2 comentarii On Justas Tamulis, Aurelian Gavriloaia și Dragoș Gheorghe completează lotul lui CSU Sibiu

  • Indrazneata, dar totodata riscanta decizia de a miza doar pe jucatori romani tineri. Interesant este cine va fi titular la pozitia 1, pentru ca niciunul dintre straini nu este un PG clasic.

  • Tohatan respectiv Dragoste im partea a doua ar putea fi primele opțiuni.
    Pentru restul pozițiilor se merge prb pe jucătorii atletici ca prima opțiune.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.