Jucătorii cu cele mai multe meciuri la EuroBasket între cei prezenți la turneul din acest an

EuroBasket 2017 demarează pe 31 august, la Helsinki și Tel-Aviv, iar o zi mai târziu la Cluj-Napoca și Istanbul. În așteptarea primului angajament pentru cel mai important eveniment baschetbalistic al acestui an pe bătrânul continent, aruncăm o privire asupra jucătorilor cu cele mai multe meciuri disputate de-a lungul carierei la turneul final al Campionatului European de baschet masculin.

Boris Diaw (foto), căpitanul echipei naționale a Franței, a jucat 61 meciuri la EuroBasket și se pregătește de cel de-al 8-lea turneu final de Campionat European din carieră. O legendă a baschetului francez, Diaw a contribuit la titlul continental din 2013 cucerit de Hexagon, respectiv la prima medalie obținută de Franța la Campionatul Mondial în 2014.

Un jucător de excepție, care s-a evidențiat de-a lungul carierei printr-un IQ baschetbalistic deosebit, Boris este indiscutabil liderul echipei naționale a Franței în absența lui Tony Parker și a lui Nicolas Batum. Alții vor străluci la finalizare, dar Diaw va strânge echipa și o va ghida, speră francezii, spre o noua medalie. Dincolo de toate, Diaw este iubit de toți colegii săi de echipă pentru că pur și simplu adoră să împartă mingea cu ei. În vârstă de 35 ani, omul se pregătește de al 12-lea turneu final din carieră (având trei prezențe la Campionatul Mondial și una la Jocurile Olimpice)!

Pau Gasol a jucat 50 meciuri la EuroBasket și se află în fața celui de-al 7-lea turneu continental. Candidat extrem de serios la titlul de cel mai bun jucător din istoria baschetului european, având trei titluri de campion al Europei și unul mondial, cu trei medalii olimpice culese, Pau este adulat în Europa pentru spectacolul total pe care îl oferă aproape la fiecare apariție pe parchet. Spania a devenit forța numărul 1 a Europei cu generația condusă de Gasol. Ajuns la 37 ani, legenda de 2.13 metri are în continuare o poftă de victorie nemaipomenită.

Ioannis Bourousis are 46 meciuri disputate pentru Grecia. El se prezintă la cel de-al 7-lea EuroBasket din carieră. Unul dintre cei mai talentați jucători de 2.15 metri din baschetul european, Bourousis a făcut furori de-a lungul carierei prin jocul complet, demonstrând că și poviții pot arunca de la distanță și pot să fie creativi și îndemânatici.

Juan Carlos Navarro a disputat 44 meciuri la EuroBasket. „La Bomba” va juca pentru a 7-lea oară la turneul final.

Nando De Colo, Marc Gasol și Roko Leni Ukic au disputat câte 40 meciuri și se pregătescc de al 5-lea (primii doi), respectiv 6-lea (cel din urmă) EuroBasket.

Polonia este echipa cu cei mai puțini debutanți la Campionatul European de baschet masculin. Are doar doi jucători care nu au mai evoluat niciodată la EuroBasket. La polul opus se situează Ungaria și România, fiind singurele echipe de la EuroBasket 2017 care au 12 debutanți la turneul final.

Un amplu material referitor la experiența fiecărui jucător la EuroBasket a fost realizat de site-ul www.eurohoops.net și poate fi lecturat AICI.

De notat că Pau Gasol și Juan Carlos Navarro se află la ultimul EuroBasket din carieră. Următoarea ediție se va desfășura în anul 2021, datorită schimbării de calendar pe care FIBA a impus-o începând din acest an, atunci când amândoi vor avea 41 ani. Așadar, la Cluj-Napoca se vor disputa printre ultimele meciuri în echipa națională a Spaniei pentru cei doi.

Notă
Este vorba exclsuiv despre EuroBasket. Nu sunt incluse participările la FIBA Basketball World Cup și Jocurile Olimpice.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.