Jucători care au evoluat în LNBM participă la The Basketball Tournament 2018

The Basketball Tournament este una dintre cele mai atractive competiții baschetbalistice care se desfășoară pe timp de vară în Statele Unite ale Americii. Premiul de 2 milioane dolari pus în joc atrage o serie de jucători cu experiență în NBA și Euroligă.

Evenimentul a ajuns la cea de-a 5-a ediție. Cea din acest an a demarat pe 14 iulie și se încheie pe 3 august, în Baltimore. TBT este o competiție transmisă de ESPN, care va difuza în transmisiune directă Final Four-ul.

La ediția 2018 s-au aliniat la start 67 de echipe. Cerințele au fost mult mai mari, însă organizatorii au introdus anumite reguli și condiții, fiecare echipă trebuind să primească acceptul organizatorilor de a participa.

Sistemul competițional este extrem de spectaculos. Echipele au fost repartizate în patru regiuni. Se joacă în sistem direct eliminatoriu, astfel încât nu există șansa a 2-a.

Ediția inaugurală a competiției a fost adjudecată de Notre Dame, în 2015. Următoarele trei ediții au fost adjudecat ede către Overseas Elite.

În întrecerea din acest an evoluează o serie de baschetbaliști ce au jucat în Liga Națională a României. Aceștia sunt:

Jordan Burdgess, de la BC SCM Timișoara, joacă pentru Ram Nation (VCU Alumni), cap de serie numărul 2 în South. Această formație s-a calificat în sferturile de finală după 86-72 cu Tampa 20/20, respectiv 76-71 cu Atlanta Dirty South.

Paris Horne, fost jucător la Energia Târgu Jiu, evoluează pentru deținătoares trofeului, Overseas Elite. Această grupare s-a calificat în sferturile de finală după victoriile cu Team A/Rock, respectiv Monarch Nation. De notat că Overseas ELite este principala favorită și în 2018.

Moneya Pratt, jucător legitimat la BC CSU Sibiu, joacă pentru Albuquerque Hoops. Această formație a învins Forks Up, scor 94-75, în primul tur, după care a pierdut cu Sons Of Westwood, scor 62-76.

Dave Dudzinski, fost jucător la CSM Steaua EximBank București, evoluează pentru Armored Athlete. Echipa sa este considerată a 4-a favorită în North East și s-a calificat în turul al 2-lea după 85-69 cu Dc On Point. Coleg cu Dudzinski este Victor Oladipo, de la Indiana Pacers.

Sean Barnette, fost jucător la U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, joacă pentru Primetime Players (numele agenției care îl reprezintă). El și-a ajutat echipa să elimine pe Always a Brave, scor 68-64.

Willie Kemp, fost jucător la Gaz Metan Mediaș și BC Mureș, joacă pentru Memphis State Alumni, cap de serie numărul 3 în South. Această formație a câștigat primul meci, scor 72-63 cu Brooklyn Vultures, însă a pierdut apoi cu Team Drc, scor 80-84.

Nick Novak, fost jucător la SCM U Craiova, evoluează pentru Sideline Cancer. Această formație a fost eliminată în primul tur de către Gaelnation, scor 88-100.

Gary McGhee, jucător care a petrecut câteva săptămâni alături de CSM CSU Oradea, joacă pentru Zoo Crew – o echipă alcătuită din absolvenți ai universității Pittsburgh. Această echipă a fost eliminată în primul tur de către Jackson Underdawgs, scor 77-86.

Drew Barham, fost jucător la BC Mureș, evoluează pentru Few Good Men – echipă alcătuită din absolvenți ai universității Gonzaga. Această echipă a învins Team Utah, scor 84-83. Ulterior a pierdut cu Gael Force, scor 48-95.

Rezultate, statistici și informații se găsesc AICI.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.