O mie

Acesta este numărul de meciuri oficiale jucate de Juan Carlos Navarro în echipamentul Barcelonei. „La Bomba” a debutat în echipamentul blaugrana pe 23 noiembrie 1997. Și încă mai poate!

18 ani mai târziu, la confruntarea cu Rio Natura Monbus Obradoiro, contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii ACB – ediția 2015/16, numărul 11 a bifat opt minute de joc. El nu a reușit să înscrie la cel de-al 1.000-lea meci oficial pentru Barcelona.

navarro

Navarro are 614 meciuri jucate în Liga ACB, 282 în Euroligă, 40 în Cupa Spaniei, 26 în Cupa Saporta, 23 în Liga Catalană, 12 în SuperCupa Spaniei și trei în Cupa Korac.

De notat că el este jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în istoria Euroligii masculine. Navarro a trecut pe prima poziție în această ierarhie încă din luna martie a anului 2014.

Sportivul originar din Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, născut pe 13 iunie 1980, a petrecut un singur sezon la altă echipă decât FC Barcelona. Este vorba despre stagiunea 2007/08, în care a evoluat pentru Memphis Grizzlies în NBA. Aici a bifat 82 prezențe, fiind titularizat de 30 ori și a avut medii statistice de 11 puncte, 2.6 recuperări și 2.2 pase decisive în 25.8 minute pe partidă.

În plus, Navarro a jucat pentru echipa națională de seniori a Spaniei între anii 2000 și 2014. El a ratat doar EuroBasket 2013 în acest interval.

„La Bomba” are medii pe carieră de 13.3 puncte, 2.6 pase decisive și 1.7 recuperări pentru 12.7 la eficiență în 25.6 minute pe meci la nivel de Euroligă. În schimb, în Liga ACB are 12.7 puncte, 2.4 pase decisive și 1.8 recuperări pentru 12.1 la eficiență.

Notă
Imaginea foto, cât și cele video, preluate de pe site-ul www.acb.com, datează din 23 noiembrie 1997, la meciul de debut al lui Navarro în Liga ACB

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.