Jiri Welsch s-a retras din echipa națională a Cehiei. Ultimul meci l-a susținut la Cluj!

Jiri Welsch a disputat ultimul meci în uniforma echipei naționale a Cehiei. Acest moment s-a consemnat la confruntarea pierdută cu Croația, scor 69-107, în Grupa C la EuroBasket 2017, în Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Ajuns la vârsta de 37 ani, Welsch a jucat patru sezoane și 62 meciuri în NBA, șapte sezoane și 121 meciuri în Euroligă, respectiv patru sezoane și 58 meciuri în EuroCup. El a participat la cinci ediții ale EuroBasket.

Welsch a jucat cinci minute la ultimul său meci pentru naționala Cehiei. Prezent la conferința de presă ce a urmat meciului, Welsch a fost întâmpinat de către Kamil Novak, secretarul general FIBA Europe, la rândul său un fost mare jucător al Cehiei.

În cadrul conferinței de presă, Welsch a declarat că este onorat să fi făcut parte atât timp din echipa națională și a precizat că participările cu prima reprezentativă constituie cele mai dragi amintiri ale carierei sale de jucător. El a făcut parte din echipa națională pe parcursul a 18 ani, singura sa absență consemnându-se în campania din anul 2011. Welsch a jucat în nouă campanii, participând la cinci turnee finale alături de Cehia.

Totodată, Welsch a vorbit despre problema actuală a Cehiei. El a făcut o comparație cu selecția făcută la prima sa participare la EuroBasket, în anul 1999, atunci când jucătorii care nu au prins lotul de 12 au părăsit cantonamentul echipei naționale în lacrimi. În schimb, vara aceasta mai mulți jucători au refuzat să-și reprezinte țara la turneul final.

Antrenorul Ronen Ginzburg, cu care a lucrat în ultimii cinci ani la echipa națională, l-a felicitat și i-a mulțumit lui Welsch pentru sacrificiu. Totodată, tehnicianul israelian a precizat că orice echipă națională are nevoie de jucători precum Welsch, care prin experiență și profesionalism oferă un sprijin enorm antrenorilor și ghidează echipa în direcție potrivită.

Welsch va continua să joace la nivel de club. El este legitimat la CEZ Nymburk, campioana în exercițiu a Cehiei.

Foto: FIBA.basketball

Related Post

1 comentarii On Jiri Welsch s-a retras din echipa națională a Cehiei. Ultimul meci l-a susținut la Cluj!

  • Ceea ce spune Welsch este definitoriu pentru vremurile noastre.In acest moment pragmatismul importat din State isi face simtita prezenta. Banîi sunt atit de multi incit au devenit mai importanti decât orice. Mândria de a lupta sub steagul național este acum o atitudine desueta pentru generațiile tinere. GLOBALIZAREA și urmările ei.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar