Jimmer Fredette a semnat cu Panathinaikos Atena

Panathinaikos Atena a oficializat legitimarea lui Jimmer Fredette. Acesta se află la primul angajament în baschetul european, fiind un jucător deosebit de popular în rândul iubitorilor de NCAA și ai baschetului din China.

În vârstă de 30 ani, înalt de 1.88 metri, Fredette este conducător de joc. El sosește de la Shanghai Sharks, alături de care a evoluat în ultimii trei ani. Jimmer a avut 36.9 puncte pe meci în ultimul sezon CBA, fiind al 2-lea marcator al competiției, în urma lui Darius Adams. Fredette a fost cel mai bun marcator și MVP al sezonului 2016/17 în China.

Absolvent al universității Brigham Young, Jimmer a fost coleg timp de doi ani cu Brandon Davies în NCAA. El deține recordul de puncte marcate în istoria universității (2599), puncte într-un sezon (1068) și puncte marcate într-un meci (52). De altfel, Fredette a fost desemnat jucătorul anului 2011 în baschetul universitar nord-american.

Fredette a fost ales de Sacramento Kings în NBA Draft, cu opțiunea a 10-a în 2011. El a jucat cinci sezone în NBA, alături de Sacramento Kings, Chicago Bulls, New Orleans Pelicans, New York Knicks, între 2011 și 2016, iar apoi a evoluat pentru Phoenix Suns pentru doar șase meciuri, în sezonul 2018/19. Jimmer are 241 apariții în NBA cu medii pe carieră de 6.0 puncte, 1.4 pase decisive și 1.0 recuperări în 13.3 minute pe partidă.

Zenit St. Petersburg a anunțat legitimarea lui Austin Hollins. În vârstă de 27 ani, înalt de 1.93 metri, jucătorul american evoluează la poziția 2. El sosește din Bundesliga, de la revelația sezonului precedent, Rasta Vechta. Aici a avut medii de 16.4 puncte, 2.6 recuperări, 1.8 pase decisive și 2.3 intercepții în primul eșalon al Germaniei, Hollins se află la primul angajament în Euroligă.

Valencia Basket a oficializat transferul lui Quino Colom. El se întoarce în Spania după ce a evoluat pentru Unics Kazan și Bahcesehir Koleji Istanbul. Înalt de 1.88 metri și în vârstă de 30 ani, Colom a avut medii de 15.6 puncte, 6.0 pase decisive și 3.1 recuperări în 27 apariții din primul eșalon al Turciei. Jucătorul iberic are un sezon în Euroligă și două în EuroCup, toate alături de Unics.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.