Jason Washburn, noul pivot al lui U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anuntat legitimarea lui Jason Washburn. Americanul in varsta de 28 ani, inalt de 2.13 metri este pivot si se afla la primul angajament in Romania.

Washburn este posesor al pasaportului bulgar si a evoluat in echipa nationala a acestei tari in campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Ultimul angajament al lui Jamal a fost in Japonia, la Yokohama B-Corsairs, unde a jucat intre 2016 si 2018. El a ratat o parte importanta a sezonului precedent din cauza unei accidentari.

Absolvent al universitatii Utah, unde a fost coleg cu Brandon Taylor (ex-CSM Steaua Bucuresti). Washburn a jucat la nivel profesionist pentru Cherkasy (Ucraina), Minsk (Belarus), Brussels (Belgia), Sigal Prishtina (Kosovo).

De notat ca Washburn a fost anterior coleg de echipa cu Andrei Calnicenco. Ei au jucat impreuna in Ucraina.

Acesta este cel de-al 5-lea transfer perfectat de U-BT Cluj-Napoca. Celelalte patru sunt Vlad Moldoveanu, Kyndall Dykes, Stanimir Marinov, Tony Easley. Clujul are sub contract urmatorii jucatori din sezonul precedent: Kuti Nandor, Rolland Török, Andrei Mureșan, David Vida, Anders Teir, Andrei Calnicenco, Aleksandar Rašić.

Potrivit unei declaratii anterioare a antrenorului Mihai Silvasan se pare ca U-BT Cluj-Napoca va incepe sezonul 2018/19 cu cinci straini. Astfel, e posibil ca venirea lui Washburn sa reprezinte ultimul transfer al detinatoarei Cupei Romaniei.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.