Jared Jordan este noul conducător de joc al lui BC CSU Sibiu

Jared Jordan este noul jucător al lui BC CSU Sibiu. În vârstă de 35 ani, acesta măsoară 1.88 metri și este fundaș. El se află la primul angajament în România.

Absolvent al universității Marist, în anul 2007, Jordan a jucat la nivel profesionist din același an. În liga universitară, Jared a fost cel mai bun pasator al sezonului de două ori consecutiv în întreaga competiție (NCAA Division 1).

A fost ales cu opțiunea a 45-a în NBA Draft 2007 de către Los Angeles Clippers. Nu a jucat niciodată în NBA, dar a avut o carieră impresionantă, cu angajamente în ligi puternice.

Traiectoria sa sportivă cuprinde apariții în Lituania, G-League, Germania, Grecia, respectiv Spania. Jordan a jucat pentru următoarele echipe: Lietuvos rytas, Rio Grande Valley Vipers, Telekom Baskets Bonn (patru sezoane, în două perioade diferite), Kolossos Rhodos, Brose Baskets, San Sebastián Gipuzkoa, respectiv Tigers Tübingen.

De notat că Jordan are opt sezoane în primul eșalon al baschetului german. El a bifat peste 1700 pase decisive în 250 apariții la nivel de Bundesliga. A fost de trei ori cel mai bun pasator al campionatului german, fiind inclus o dată în echipa ideală și de două ori în a 2-a echipă a sezonului din primul eșalon al acestei țări.

În sezonul 2018/19, alături de Giessen 46ers, a avut 19 apariții și a fost titularizat de 15 ori, având medii de 7.0 puncte, 7.8 pase decisive, 3.1 recuperări și 1.1 intercepții pentru 14.4 la eficiență. El a avut 50% la aruncările de două puncte, respectiv 42% la trei puncte.

În singurul sezon petrecut în Liga ACB, Jordan a avut o medie de 7.0 pase decisive pe partidă. El a bifat 34 apariții în primul eșalon al Spaniei în sezonul 2014/15.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.