Janis Timma a semnat cu Olympiacos Pireu

Olympiacos Pireu a oficializat transferul lui Janis Timma. Letonul sosește de la baskonia Gasteiz și a semnat un contract pe două sezoane.

Înalt de 1.98 metri, Timma evoluează la pozițiile 3-4. În vârstă de 26 ani, acest jucător a fost legitimat la cererea expresă a noului antrenor, David Blatt. De notat că în aceste condiții Olympiacos are trei jucători capabili să opupe pozițiile 3-4. Alături de Timma, grecii l-au anunțat și pe Axel Toupane, respectiv pe Zach Leday.

În lotul echipei din portul Pireu se regăsește și Giorgos Printezis, principala opțiune la poziția 4. Grecii l-au acontat pe bulgarul Aleksandar Vezenkov, un alt baschetbalist capabil să acopere la poziția 4.

În sezonul 2017/18, primul la nivel de Euroligă, Timma a avut medii de 7.6 puncte, 2.4 recuperări și 1.3 pase decisive în aproximativ 22 minute pe partidă. El a bifat 33 prezențe în competiția continentală de top. Baskonia s-a calificat în playoff-ul Euroligii. De asemenea, Timma a ajutat gruparea bască să pătrundă în finala Ligii ACB, având medii de 7.8 puncte și 3.0 recuperări în campionatul Spaniei.

Olympiacos Pireu are zece jucători din sezonul precedent sub contract și a transferat cinci jucători în această vară. Lotul se prezintă în felul următor:

Fundași – Vassilis Spanoulis, Vassilis Toliopoulos, Janis Strelnieks, Vangelis Mantzaris, Nikos Arsenopoulos, Nigel Williams-Goss
Extreme – Dimitrios Agravanis, Kostas Papanikolaou, Axel Toupane, Janis Timma, Zach LeDay
Pivoți – Georgios Printezis, Nikola Milutinov, Georgios Bogris, Aleksandar Vezenkov

Efectivul de străini al lui Olympiacos Pireu cuprinde șapte jucători. Doi americani, doi letoni, un sârb, un bulgar (posesor al pașaportului elen) și un francez. În campionatul Greciei pot fi utilizați cel mult șase străini. În schimb, în Euroligă nu există restricții de cetățenie.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.