Janis Strelnieks s-a accidentat în echipa națională și va rata următoarea lună

Olympiacos Pireu l-a pierdut pe Janis Strelnieks. Fundașul leton a încercat să-și ajute echipa națională să se califice la turneul final FIBA Basketball World Cup 2019, însă nu a izbutit în acest deziderat. Mai mult, el va rata aproximativ o lună la echipa de club.

Autor a 20 puncte și 10 pase decisive în victoria Letoniei, scor 80-74, în confruntarea de luni (25.02), de la Podgorica, în decisivul cu Muntenegru, Strelnieks a suferit o ruptură musculară. Reamintim că Letonia a ratat calificarea la turneul final întrucât avea nevoie de o victorie la cel puțin nouă puncte în Muntenegru.

Foto: FIBA.basketball

În vârstă de 29 ani, Strelnieks măsoară 1.91 metri și este fundaș. El parcurge cel de-al 2-lea sezon alături de Olympiacos. Are 20 meciuri jucate în ediția 2018/19 a Euroligii masculine, cu cinci titularizari. Janis contribuit cu 8.8 puncte, 2.0 pase decisive, 1.9 recuperări și 0.7 intercepții în aproape 21 minute pe partidă pentru 8.3 la eficiență. Strelnieks are procentaje de 54% la aruncările de două puncte, 46% la trei puncte și 87% la linia de pedeapsă.

Acesta este cel de-al 5-lea sezon în Euroligă pentru Strelnieks. El a jucat un sezon pentru Budivelnik Kiev și două pentru Brose Bamberg. Are 110 meciuri jucater și 1005 puncte marcate pe întreaga carieră în competiția supremă din Europa.

Cariera profesionistă a lui Janis Strelnieks a demarat în 2006, alături de BK Ventspils. După șase ani la această echipă s-a transferat la Spartak St. Petersburg. În 2013 a semnat cu Budivelnik, pentru ca un an mai târziu să ajungă la Bamberg, unde a petrecut trei sezoane. Din 2017 evoluează la Olympiacos.

Olympiacos Pireu are 12-11 la general și ocupă locul 7 în Euroligă. Grecii par obligați să forțeze revenirea lui Vassilis Spanoulis pe parchet ca urmare a accidentării suferite de Strelnieks la echipa națională.

În etapa a 24-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19, Olympiacos Pireu primește vizita lui CSKA Moscova. Partida are loc vineri (01.03), ora 21:30, fiind de maximă importanță pentru greci în lupta pentru calificare în playoff.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.