Jan Vesely a revenit pe parchet în timp record!

Jan Vesely a revenit pe teren în timp record. Cehul a fost operat de menisc la sfârșitul lunii ianuarie, rată două etape din Euroliga masculină și turneul de Cupa Turciei. El a jucat în etapa a 23-a din sezonul regulat al competiției supreme din Europa, ajutând pe Fenerbahce Beko să se impună în duelul cu Darussafaka Tekfen. Rezultatul final a fost de 97-75.

Jocul a fost dominat de elevii lui Zeljko Obradovic. Aceștia s-au desprins la 26-12 în primul sfert, controlând situația până la final. Scorul la jumătatea partidei a fost de 46-35. A urmat un parțial de 27-13 în secvența a 3-a, iar ultimul act nu a adus schimbarea.

Marko Guduric a reușit 16 puncte, 5 recuperări, Ali Muhammed a adăugat 16 puncte, 4 pase decisive, iar Nikola Kalinic a încheiat cu 15 puncte, 3 pase decisive, 3 intercepții pentru Fenerbahce. În replică, Michael Eric a reușit 14 puncte, 6 recuperări, Zanis Peiners a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive, iar Stanton Kidd a terminat cu 10 puncte, 3 intercepții pentru Darussafaka.

În cadrul acestui meci, Obradovic l-a utilizat pentru a 2-a oară consecutiv pe juniorul Tarik Biberovic (n.2001). Tânărul baschetbalist turc a avut 4 puncte, o recuperare și o intercepție în patru minute de joc.

Foto: www.euroleague.net

Vesely a venit de pe bancă în această partidă. El a bifat 18 minute și 23 secunde, perioadă în care a totalizat 4 puncte, 6 recuperări (2 ofensive), o pasă decisivă pentru 12 la eficiență.

Revenirea sa pe parchet atât de rapidă, la distanță de trei săptămâni și jumătate de la operație, este un indicator cât se poate de evident cu privire la capacitatea organismului acestui jucător de a se recupera rapid. O calitate ce face diferența între jucătorii buni și cei foarte buni la acest nivel. Desigur, este și o mostră de voință și muncă incredibile oferite de pivotul originar din Cehia.

Reamintim că Vesely și-a prelungit la începutul acestei săptămâni contractul cu Fenerbahce. El va purta galben-albastru cel puțin până în 2022.

În urma acestui rezultat, Fener are 20-3 la general și menține un avantaj de două victorii în fața principalei urmăritoare în ierarhia la zi a Euroligii masculine. În schimb, Dacka are 3-20 și este ultima în competiție.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.